Βιβλία για τη ναζιστική Γερμανία και τον Β’ Παγκόσμιο αγοράζουν οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση Πούτιν: Εκτίναξη των πωλήσεων

FILE PHOTO: Οι πωλήσεις του «The German War: A Nation Under Arms, 1939-1945» του Nicholas Stargardt, που διερευνά πώς αντιλαμβάνονταν οι Γερμανοί πολίτες τα γεγονότα του πολέμου, πενταπλασιάστηκαν στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων Chitai Gorod («Read City»). Screenshot via YouTube




Οι Ρώσοι αγοράζουν όλο και περισσότερo βιβλία για τη ναζιστική Γερμανία και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την κήρυξη της επιστράτευσης  από τον Πούτιν.

Οι πωλήσεις βιβλίων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αυξήθηκαν κατά 20% παρά τη συνολική μείωση των πωλήσεων βιβλίων σε ολόκληρη τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα Τρίτη η επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη κορυφαία βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

“Η λογοτεχνία που αποτυπώνει άμεσα τα γεγονότα της τρέχουσας πραγματικότητας δεν έχει γραφτεί ακόμη και δεν θα γραφτεί για πολύ καιρό, έτσι οι άνθρωποι αναζητούν διαισθητικά ιστορικές εποχές με φαινομενικά συσχετισμένες εμπειρίες”, είπε στην Kommersant η κριτικός λογοτεχνίας Galina Yuzefovich.

  • “Οι άνθρωποι ψάξουν πού μπορούν να βρουν μια πειστική μεταφορά ή αλληγορία που θα τους επιτρέψει να καταλάβουν κάτι για το σήμερα».

Οι πωλήσεις του «The German War: A Nation Under Arms, 1939-1945» του Nicholas Stargardt, που διερευνά πώς αντιλαμβάνονταν οι Γερμανοί πολίτες τα γεγονότα του πολέμου, πενταπλασιάστηκαν στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων Chitai Gorod («Read City») μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης εφέδρων για τα μέτωπα της Ουκρανίας, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο LitRes ανέφερε 17% αύξηση στις πωλήσεις του βιβλίου του Stargardt.

Ο εκδοτικός οίκος Alpina είπε ότι σημείωσε αύξηση 40% στις πωλήσεις του «Yes to Life: In Spite of Everything» του Viktor Frankl, το οποίο περιγράφει την ψυχολογία του να βρίσκεσαι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι πωλήσεις ψηφιακών αντιγράφων του βιβλίου του Frankl στο LitRes ήταν 3,7 φορές υψηλότερες και τον Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση του Πούτιν για «μερική» εθνική επιστράτευση πυροδότησε διαδηλώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας και ένα τεράστιο κύμα μετανάστευσης.

Η χαοτική ανάπτυξη της εκστρατείας στρατολόγησης ανάγκασε τον Πούτιν να παραδεχτεί «λάθη» στη διαδικασία.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Δεν είμαι πια Ρώσος: Ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, Γιούρι Μίλνερ, δεν θέλει καμιά σχέση με τον Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: