Τούρκοι στρατοχωροφύλακες κατά μεταναστών: Αδιευκρίνιστο αν τους σπρώχνουν στην Ελλάδα ή τους τραβούν πίσω στην Τουρκία [βίντεο]

PHOTO: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σέρνουν γυναίκα μετανάστη Screenshot via YouTube video ethnos.gr




Την χείριστη εντύπωση προκαλεί βίντεο που Τούρκοι φαίνονται να ασκούν ακραία βία σε μετανάστες, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής φαίνονται να ασκούν ιδιαίτερη βία εναντίον ανθρώπων στα σύνορα με την Ελλάδα. Μάλιστα, φαίνονται να έχουν ρίξει στο έδαφος μία γυναίκα και να τη σέρνουν στα χώματα.

Την ίδια ώρα, ένας πατέρας φαίνεται να προσπαθεί να προστατεύσει το μωράκι του.

«Δεν τους τραβάμε για να τους στείλουμε στα σύνορα με την Ελλάδα, τους τραβάμε για να τους στείλουμε πίσω στην Τουρκία» ισχυρίζεται η νομαρχία, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στο OPEN.

Η δήλωση της νομαρχίας της Ανδριανούπολης
Σε δήλωση Τύπου η νομαρχία της Αδριανούπολης διαψεύδει τις εικόνες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που δείχνουν την τουρκική αστυνομία να εξαναγκάζει μετανάστες, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα.

Στη δήλωση τονίστηκε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να παραπλανούν τη διεθνή κοινή γνώμη και ότι πρόκειται για τη «συνήθη ψυχολογία του εγκληματία που διακατέχει την Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δόθηκαν σε μετανάστες παραπλανητικές πληροφορίες ότι η Ελλάδα θα άνοιγε τη συνοριακή πύλη και ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να περάσουν από τη συνοριακή πύλη. Ωστόσο, μια ομάδα μεταναστών που ήρθε στη συνοριακή πύλη Ύψαλα επέμενε να μην εγκαταλείψει την περιοχή και για το λόγο αυτό έγινε η ανάλογη παρέμβαση.

Με πληροφορίες από Open μέσω ethnos.gr

Αχρηστα τα τουρκικά Bayraktar: «Οι Ρώσοι τα κατέρριψαν σε μια εβδομάδα», αποκάλυψε Ουκρανός αξιωματούχος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: