To αξιοθρήνητο ανδρείκελο Τατάρ απειλεί κι ομολογεί: Σε 5 λεπτά στέλνουμε κι άλλους στρατιώτες στην Κύπρο, είμαστε Μουτζαχεντίν

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν τατάρ με την Τουρκάλα δημοσιογράφο της Χουριέτ, Hande Firat. Φωτογραφία από την Hurriyet via @ErsinrTatar




Περιπτώσεις δοτών ηγετίσκων έχει πάμπολλες η Ιστορία. Τόσο αξιοθρήνητες όμως όσο το ενεργούμενο του καθεστώτος της Αγκυρας στα κατεχόμενα (ονόματι Ερσίν Τατάρ) δύσκολα θα βρει κανείς.

Ο εν λόγω κύριος κλήθηκε να σχολιάσει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εκ μέρους των ΗΠΑ και το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να παραπέμψει στα αφεντικά του:

«Απάντησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ», είπε.

Αλλά την ίδια στιγμή που είναι ανίκανος να ψελλίσει το παραμικρό με τη τη δική του φωνή, έχει το θράσος να απειλεί:

«Η συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της (παράνομης) “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” είναι πολύ σημαντική σε αυτή την περιοχή. Ως εκ τούτου, μετά το 1974, το Σώμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να υπηρετεί εκεί ως Κυπριακές Τουρκικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις.

Οι 40 χιλιάδες στρατιώτες μας είναι εκεί και, αν χρειαστεί, μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν. Φυσικά, το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει σύγκρουση ή πόλεμο αυτήν την εποχή. Δεν θέλω καν να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας από αυτές τις παραβιάσεις με πνεύμα συμφιλίωσης και να κάνει ό,τι είναι σωστό βάσει δικαίου».

Το ανδρείκελο είχε και άλλα να πεί:

«Το ελληνο-ε/κ δίδυμο κραυγάζει (σ.σ.: αναφέρεται στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατια). Κατά τη γνώμη μου, το δίδυμο επανεκτίμησε την κατάσταση, ειδικά μετά από αυτόν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, όπου αναδείχθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η ηγεσία του προέδρου της Τουρκίας, οι προσπάθειες που έγιναν να αποτραπεί η πείνα στον κόσμο από το διάδρομο σιτηρών που άνοιξε, τα βήματα που έκανε η Τουρκική Δημοκρατία, προκαλώντας το φθόνο της Ελλάδας. Τώρα βέβαια τι θα κάνουν;

Προσφεύγουν σε παιχνίδια. Κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν πείθει. Η δύναμη και οι δυνατότητες της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες. Είναι ξεκάθαρο τι τους συνέβη. Καταρχάς ο πληθυσμός της Κύπρου είναι βέβαιος, η διάμετρός του είναι σίγουρη. Επομένως, πόσο θα οπλιστούν εναντίον ποιου; Πρόκειται για προσωρινή κόλπα κατά τη γνώμη μου, που παίζουν με τους δικούς τους ανθρώπους και την πολιτική τους. Υπάρχουν επιλογές και από τις δύο πλευρές. Εκλογές υπάρχουν και στην Ελλάδα και στη Νότια Κύπρο (σ.σ.: εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία) τους επόμενους μήνες.

Ως εκ τούτου, ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες ρητορικές για εσωτερική κατανάλωση. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προσωρινά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ανάπτυξη του δυναμικού της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η ενίσχυση της (παράνομης) “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ταυτόχρονα, προκειμένου να διατηρήσουμε την ύπαρξή μας σε αυτή τη γεωγραφία. Αυτή είναι όλη η ελπίδα και η επιθυμία μου» κατέληξε.

  • Οι ακριβείς δηλώσεις Τατάρ έχουν αντληθεί από την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη για το OPEN, μέσω Εθνους

“Οι σχέσεις με την Κύπρο είναι εξαιρετικής ποιότητας”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Φυσικά και με την Ελλάδα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: