Θανατηφόρα καταιγίδα στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός, μια αγνοούμενη, τεράστιες καταστροφές * Προειδοποίηση 112 για το Λασίθι [photo, videos]

Εικόνα βιβλικής καταστροφής στο Ηράκλειο. Πηγή φωτογραφίας: Hellas Journal




Η πρωτοφανής σε ένταση καταιγίδα που έπληξε το πρωί την Κρήτη, άφησε πίσω της έναν νεκρό και μια αγνοούμενη, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία κυρίως στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά του νομού Ηρακλείου.

Το πρωί λίγο μετά τις 10:30 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το νομό Ηρακλείου κυρίως την Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά.

Οι αρχές ανησυχούν για το γεγονός ότι παράλληλα πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα νερά χωρίς να είναι γνωστό εάν είχαν μέσα επιβάτες.

Ο άτυχος άνδρας που πνίγηκε είναι 50χρονος Έλληνας, πατέρας δυο παιδιών. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος.

Πηγή φωτογραφίας: Hellas Journal

Συνεργεία με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ψάχνουν εναγωνίως για την αγνοούμενη συνεπιβάτιδά του που σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα, ενώ και δύτες έχουν πέσει στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να την εντοπίσουν.

Οι δύο άνθρωποι είχαν μεταβεί στην περιοχή από το Ηράκλειο για εργασίες.

Επίσης απεγκλωβίστηκε ζωντανή από τους διασώστες μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο την παραλία της Λυγαριάς, 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Προς Λασίθι κινείται η καταιγίδα- Μήνυμα 112

Η κακοκαιρία κινείται πλέον ανατολικά πλήττοντας το νομό Λασιθίου. Όπως έγινε γνωστό στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας προχώρησε η πυροσβεστικη υπηρεσία όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στην Κρήτη.

Οι κάτοικοι του Λασιθίου καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Πλημμύρες και στα Χανιά

Προβλήματα καταγράφονται και στη δυτική Κρήτη. Στον Σταυρό Ακρωτηρίου, στα Χανιά, πλημμύρισαν δρόμοι.

«Έχουμε κάποιες καταστροφές, σε μια περιορισμένη έκταση στον Σταυρό. Έχουν πλημμυρίσει κάποια σπίτια. Έχουν παρέμβει η πυροσβεστική και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Παρά τις καταστροφές η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν κινδύνευσε κάποια ανθρώπινη ζωή» ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

Κτηνωδία, αίσχος και ντροπή: Γυμνοί 92 μετανάστες στις όχθες του Έβρου * Προωθήθηκαν από τις τουρκικές αρχές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: