Σουηδική εφημερίδα φωτογράφισε με υποβρύχιο drone τον κατεστραμμένο αγωγό Nord Stream: Η ζημιά που έκαναν οι βόμβες [εικόνες]

FILE PHOTO: Μια φωτογραφία που διατέθηκε από τη σουηδική ακτοφυλακή και λήφθηκε από το αεροσκάφος της σουηδικής ακτοφυλακής δείχνει τη μεγάλη διαρροή αερίου από το Nord stream 1 στη σουηδική οικονομική ζώνη στη Βαλτική Θάλασσα, Σουηδία, 28 Σεπτεμβρίου 2022 (έκδοση 29 Σεπτεμβρίου 2022). EPA/SWEDISH COAST GUARD / HANDOUT MANDATORY CREDIT: SWEDISH COAST GUARD HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγους αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις»,Σουηαναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η σουηδική εφημερίδα Expressen μπόρεσε να φωτογραφίσει αποκλειστικά το σημείο μιας από τις εκρήξεις του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1. Για τη λήψη των εικόνων, χρησιμοποιήθηκε ένα υποβρύχιο drone χαμηλωμένο σε βάθος 80 μέτρων στη Βαλτική Θάλασσα, το οποίο ήταν σε θέση να φωτογραφίσει το σημείο στο η οποία από την έκρηξη (η οποία προκάλεσε σοκ περίπου 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) έσπασε τους σωλήνες προκαλώντας διακοπή τουλάχιστον πενήντα μέτρων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ και Repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα

Κλειδώνουν τα πρόσωπα της κυβέρνησης Μελόνι: Προς 24 Οκτωβρίου η ορκωμοσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: