«Σώστε τη Ρωσία από την τραγωδία»: H Oυκρανία καλεί τους στρατιώτες του Πούτιν να παραδοθούν εγγυώμενη τη ζωή και την ασφάλειά τους

FILE PHOTO: Ρώσοι επίστρατοι στη διάρκεια εκπαίδευσης σε περιοχή της νότιας Ρωσίας. EPA, ARKADY BUDNITSKY




Νέο κάλεσμα προς τους Ρώσους στρατιώτες να σταματήσουν να πολεμούν απηύθηνε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τους διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία εγγυάται «τη ζωή και την ασφάλεια» των ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν.

«Εγγυόμαστε τη ζωή, την ασφάλεια και δικαιοσύνη για όλους αυτούς που θα σταματήσουν αμέσως να πολεμούν», δήλωσε μιλώντας στα ρωσικά ο υπουργός σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του προς το στρατό της Μόσχας, υποσχόμενος επίσης «δικαστήριο γι’ αυτούς που έδωσαν εγκληματικές διαταγές».

«Εξακολουθείτε να μπορείτε να σώσετε τη Ρωσία από την τραγωδία και το ρωσικό στρατό από την ταπείνωση» ή «να μείνετε στη μνήμη ως κλέφτες, βιαστές και δολοφόνοι», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο, στέλνοντας το στρατό του να καταλάβει την Ουκρανία, «σας εξαπάτησε και σας πρόδωσε», κατήγγειλε επίσης ο Ρέζνικοφ.

«Στη Μόσχα δεν αρέσει η αλήθεια. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να προσποιούνται πως πέσατε σαν ήρωες πολεμώντας τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Οι χώρες του ΝΑΤΟ μας προμηθεύουν όπλα, είναι αλήθεια. Όμως οι ουκρανοί στρατιωτικοί είναι αυτοί που σας πολεμούν με αυτά τα όπλα», τόνισε.

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν ανάγκη ρωσικά εδάφη, μας αρκούν τα δικά μας. Και θα τα πάρουμε πίσω όλα», τόνισε επίσης.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Ούτε επί ΕΣΣΔ: Ρώσοι έφθασαν με βάρκα στην Αλάσκα και ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ γιατί δεν θέλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: