Συμφωνία Μητσοτάκη, Μπιν Σαλμάν και Σίσι: Yποψηφιότητα συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ το 2030 – Σχεδόν έτοιμος ο φάκελος

FILE PHOTO: Το τρόπαιο που κατακτά ο νικητής του Παγκοσμίου Κύπελου Ποδοσφαίρου. EPA. FACUNDO ARRIZABALAGA




Η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος θα καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ το 2030.

Την επιβεβαίωση της είδησης έκανε ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Μάνος Σταραμόπουλος σε διεθνές σεμινάριο του Συνδέσμου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως ανέφερε, οι ηγέτες των τριών χωρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι έχουν συμφωνήσει πλήρως προκειμένου να προχωρήσει η κατάθεση του φακέλου.

Ήδη, κατά τις ίδιες πηγές, ο φάκελος έχει ετοιμαστεί στο μεγαλύτερο μέρος του και η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας τον έχει αποστείλει σε μεγάλο γραφείο των ΗΠΑ για την τελική του διαμόρφωση στις λεπτομέρειες.

Βάσει των όσων υποστήριξε ο κ. Σταραμόπουλος, η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης.

Βάσει των δεδομένων του φακέλου, τα περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται, και τα υπόλοιπά στην χώρα μας.

Σε ποια γήπεδα; Στον φάκελο αναφέρεται ότι τα ματς θα γίνουν στην Opap Arena, στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ, στη Νέα Τούμπα και στον Βοτανικό…

Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή εκτός από τα προφανή οφέλη που θα έχει για τη χώρα μας είναι και μια συνέχεια της συνεχούς αναβάθμισης των γεωπολιτικών συμμαχιών που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών που παράλληλα κινούνται στον ίδιο άξονα με το Ισραήλ και την Κύπρο αποτελούν παράλληλα και ασπίδα για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από sport-fm.gr

Ο Μέσι έχρισε Γαλλία και Βραζιλία ως τα δύο φαβορί για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: