Σε ύφεση οδηγεί την Παγκόσμια οικονομία η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+: Σήμα κινδύνου από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας

FILE PHOTO: To λογότυπο του OPEC EPA, MOHAMED MESSARA




Σε ύφεση οδηγεί την παγκόσμια οικονομία η απόφαση της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Αυτό υποστηρίζει ο  Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) επισημαίνοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησε σε άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού».

«Η ανελέητη επιδείνωση της οικονομίας και οι υψηλότερες τιμές που πυροδότησε το σχέδιο του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παροχή επιβραδύνουν την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου», ανέφερε ο Οργανισμός.

«Με τις αμείωτες πληθωριστικές πιέσεις και τις αυξήσεις επιτοκίων να έχουν αντίκτυπο, οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου μπορεί να αποδειχθούν το σημείο καμπής για μια παγκόσμια οικονομία που είναι ήδη στο χείλος της ύφεσης», ανέφερε ο IEA στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου.

Η δυσοίωνη προειδοποίηση από τον Οργανισμό αποτυπώνει το ρήγμα με τη Σαουδική Αραβία, τη χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο και ντε φάκτο ηγέτη του ΟΠΕΚ.

Οι πραγματικές απώλειες στην προσφορά θα είναι πιθανόν γύρω στο 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα και όχι 2 εκατ. βαρέλια που ανακοινώθηκε από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+, η οποία περιλαμβάνει τις χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και συμμάχους όπως η Ρωσία, ανέφερε ο IEA.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

H Γαλλία άρχισε τις απευθείας παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία: Kίνηση αλληλεγγύης απέναντι στο Ρωσικό εκβιασμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: