Μάχη στην Βραζιλία στις προεδρικές εκλογές: Ο Λούλα φέρεται ως ο νικητής της αναμέτρησης

Οι υποστηρικτές του υποψηφίου για την προεδρία της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva πανηγυρίζουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, 30 Οκτωβρίου 2022. EPA, Fernando Bizerra




Με το 95% των ψήφων που κατατέθηκαν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία να έχει καταμετρηθεί, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα προηγείται με το 50,7%, έναντι 49,3% του απερχόμενου ακροδεξιού αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το ινστιτούτο Datafolha προέβλεψε πως ο Λούλα θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης, που χαρακτηρίστηκε η πιο πολωμένη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και δεκαετίες.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα πήρε οριακό προβάδισμα ενάντια στον απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, με καταμετρημένο το 67,76% των ψήφων, ο όπου συγκέντρωσε το 50,1% των ψήφων, έναντι 49,9% του αντιπάλου του.

Με καταμετρημένο το 61,1%, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνε το 50,1% των ψήφων, έναντι 49,9% του Λούλα. Ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου αν και διατηρούσε οριακό προβάδισμα αλλά αντίπαλος του ροκάνιζε την διαφορά. Με καταμετρημένο το 50,9%, ο Μπολσονάρου συγκέντρωνε το 50,3% των ψήφων, έναντι 49,7% του Λούλα ενώ νωρίτερα με καταμετρημένο το 30,1%, ο απερχόμενος πρόεδρος συγκέντρωνε το 51,1% των έγκυρων ψήφων, έναντι 48,9% του αντιπάλου του.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σάο Πάολο, Βραζιλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: