Σαρώνει η κακοκαιρία την Κρήτη: “Βούλιαξε” η Αγία Πελαγία * Ένας νεκρός και αγνοούμενοι [videos]

Φωτογραφία από το Creta24.gr δείχνει απίστευτη εικόνα από αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί, ενώ θάλασσα και λάσπη απ’ την ισχυρότατη βροχόπτωση έχουν γίνει ένα.




Βαρύ πλήγμα από το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώνεται από σήμερα το πρωί φαίνεται να δέχεται η Κρήτη και ειδικά ο νομός Ηρακλείου.

Ισχυρά, ωστόσο,  φαινόμενα με τα αντίστοιχα προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία και στα Χανιά, ενώ στο δήμο Χερσονήσου έχει πλημμυρίσει το αεροδρόμιο.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι νεκρός ανασύρθηκε άνδρας που οδηγούσε το όχημά του και παρασύρθηκε στη θάλασσα. Σώα απεγκλωβίστηκε οδηγός γυναίκα που και αυτής το όχημα είχε παρασυρθεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

  • Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Η ραγδαία αλλαγή του καιρού, με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις, έχει προκαλέσει πλημμυρικά  φαινόμενα στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο.

Η ένταση του καιρικού φαινομένου είναι τέτοια που με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, λόγω έλλειψης ορατότητας.

Στην τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή. Στον κεντρικό δρόμο του οικισμού έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα και μεγάλος όγκος φερτών υλικών.

  • Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στον Βόρειο Οδικό Άξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

‘Αμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, αλλά και μηχανημάτων της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο όγκο νερών στις δυο περιοχές.

Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Με πληροφορίες από Creta24.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ουρανίας Μωραίτη
Ηράκλειο, Ελλάδα

Καταιγιστικές εξελίξεις για βιασμό 12χρονης στον Κολωνό: Mια ακόμη σύλληψη και δύο ταυτοποιήσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: