Ποτάμι οι πρόσφυγες και οι εκτοπισμένοι διεθνώς: Ενας στους 7 ανθρώπους, διπλάσιος αριθμός από την τελευταία δεκαετία

FILE PHOTO Πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη Μαριούπολη EPA, NUNO VEIGA




Περισσότεροι από 103 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαφύγουν εντός ή εκτός των χωρών τους ως εσωτερικά εκτοπισμένοι ή πρόσφυγες, σύμφωνα με τα τελευταία ενημερωμένα στοιχεία της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR), τα οποία αντιπροσωπεύουν αύξηση 15% μέχρι στιγμής φέτος.

Ένας στους 77 ανθρώπους στον κόσμο υποφέρει από αυτούς τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς, διπλάσιος από ό,τι πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Συρία είναι η χώρα προέλευσης του μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων και εκτοπισμένων, με περίπου επτά εκατομμύρια, ακολουθούμενη από τη Βενεζουέλα (6,5 εκατομμύρια) και την Ουκρανία (5,5 εκατομμύρια), αν και στην τελευταία περίπτωση τα στοιχεία συνεχίστηκαν αυξάνονται τους τελευταίους μήνες και ο πραγματικός αριθμός ανέρχεται στα 7,7 εκατομμύρια.

Το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, η Βιρμανία ή η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι άλλες χώρες με αριθμό εκτοπισμένων και προσφύγων που σε όλες τις περιπτώσεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο άτομα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στα μέσα του 2022, ο αριθμός των προσφύγων (άτομα που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω συγκρούσεων και άλλων κρίσεων) ήταν 32 εκατομμύρια, 24% περισσότεροι από ό,τι στα τέλη του 2021, και αυτή η απότομη αύξηση οφείλεται κυρίως στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Τουρκία παραμένει η κύρια χώρα υποδοχής προσφύγων (3,7 εκατομμύρια), ακολουθούμενη από την Κολομβία (2,5 εκατομμύρια), τη Γερμανία (2,2 εκατομμύρια), το Πακιστάν (1,5 εκατομμύρια) και την Ουγκάντα ​​(1,5 εκατομμύρια ).

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Φόρος τιμής από τον Ντίλαν στον Τζέρι Λι Λιούις σε συναυλία στο Νότιγχαμ: Διασκεύασε το «I Can’t Seem to Say Goodbye»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: