Πέθανε από σπάνιο καρκίνο σε ηλικία 43 ετών ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης: H συγκλονιστική ανάρτηση με την οποία ανήγγειλε ο ίδιος το θάνατό του [βίντεο]

Ο Έλληνας αθλητής Αλέξανδρος Νικολαϊδης (κόκκινα) πανηγυρίζει μετά τη νίκη του ενάντια στον Chika Yagazie Chukwumerije από τη Νιγηρία (μπλε) στον ημιτελικό γύρο 80 κιλών ανδρών του ταεκβοντό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008 του Πεκίνο, Κίνα, Σάββατο 23 Αυγούστου 2008. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Εφυγε σήμερα από τη ζωή από ένα σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, ο Ολυμπιονίκης στο Τάε Κβο Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Το τραγικό γεγονός γνωστοποιήθηκε με ανάρτηση στα social media του ίδιου όπου εξιστορεί το χρονικό της ασθένειας του όντας το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα του συγκεκριμένου τύπου επιθετικού καρκίνου.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1973 στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το Τάε Κβο Ντο. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου.

Το 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2019.

Επί δύο χρόνια έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο χωρίς να έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα της υγείας του. Είχε δύο παιδιά , ένα κορίτσι 5,5 ετών και ένα μικρότερο αγοράκι.

Τελευταία του επιθυμία ήταν τα Ολυμπιακά του μετάλλια να βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδά να δοθούν  σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει : «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Η συγκλονιστική ανάρτηση με την οποία ο ίδιος ανήγγειλε το θάνατό του.

Τσίπρας: Eφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που χαρακτήρισε «σπουδαίο άνθρωπο που πρόλαβε να κάνει στη σύντομη ζωή του περισσότερα από τον καθένα μας» τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

 

«Τεράστια η κληρονομιά του» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού.

Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή.

Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε.

Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο.

Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή.

Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Παράδειγμα ανθρωπιάς και αγώνα»

«Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα», υπογραμμίζει με ανάρτηση του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει και πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Βαθιά οδύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Με βαθιά οδύνη και συντριβή αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Στην ανακοίνωση-αποχαιρετισμό προς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα».

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος.

Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου, προσθέτοντας ότι «ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου».

«Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο» και πως «ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας».

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του.

 

Ζέρβας: «Φτωχότερη η Θεσσαλονίκη»

«Μεγάλος αθλητής, ολυμπιονίκης, αλλά ακόμη πιο μεγάλος άνθρωπος. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις που η δύναμη, το ήθος, η ευγένεια και η σοβαρότητα αποτυπώνονταν στο πρόσωπό του, στη στάση ζωής. Γενναίος, αξιοπρεπής, ευθυτενής…

Ο πρόωρος θάνατός του μας συγκλονίζει. Η Θεσσαλονίκη πενθεί και γίνεται φτωχότερη.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η ΑΕΚ Λάρνακας πάλαιψε και …έπεσε γενναία: Έχασε στο γήπεδο της από την τουρκική Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: