Παρά τις κυρώσεις η σύζυγος του εκπροσώπου του Πούτιν κάνει ηλιοθεραπεία στο Τελ Αβίβ: Επικρίσεις για το “επιεικές” Ισραήλ έναντι της Ρωσίας [video]

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, με την σύζυγό του Τατιάνα Νάβκα. Screenshot via YouTube




Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να προωθεί την εισβολή του στη χώρα. Παρόλα αυτά, την ώρα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε ανώτατους Ρώσους αξιωματούχους και τις οικογένειές τους, η σύζυγος ενός εξ αυτών εθεάθη τις τελευταίες ημέρες να κάνει ηλιοθεραπεία στο Τελ Αβίβ.

Η Τατιάνα Νάβκα, πρώην Ολυμπιονίκης και σύζυγος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ , φέρεται να έκανε ιδιωτικές διακοπές στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες και διέμενε στο Τελ Αβίβ.

  • Η είδηση ​​έρχεται καθώς το Ισραήλ δέχεται κριτική για πολύ επιεική στάση έναντι της Ρωσίας παρά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας. Το Ισραήλ επικρίνεται επίσης επειδή δεν προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.

Η Νάβκα, η οποία είναι ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ το 2006 και δύο φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, διέμενε στο ξενοδοχείο Kempinski στο Τελ Αβίβ, ανέφερε ο ισραηλινός  ειδησεογραφικός ιστότοπος  Ynet με βάση πληροφορίες που έλαβε από την ένωση “Ισραηλινοί φίλοι της Ουκρανίας”.

Τον Μάρτιο, η Νάβκα συμπεριλήφθηκε σε μια λίστα υπηκόων που επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέρος των διεθνών κυρώσεων κατά των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία και λόγω του συζύγου της.

Ο Πεσκόφ είχε μπει νωρίτερα στη μαύρη λίστα λόγω του βασικού του ρόλου στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τον Ιούνιο, η Νάβκα επίσης υπέστη κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να εισέλθουν στο Ισραήλ, αλλά η σύζυγος του εκπροσώπου του Πούτιν βρίσκεται στο Ισραήλ χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε στο Ynet η Άννα Ζάροφ, ιδρύτρια του συλλόγου «Ισραηλινοί φίλοι της Ουκρανίας» .

Ο Πεσκόφ υπηρετεί ως εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2008. Υπό αυτή την ιδιότητα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , «έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο σε εκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης για να συγκαλύψει τις σχέσεις του Κρεμλίνου με τη δηλητηρίαση από πολώνιο του 2006 του πρώην αξιωματικού των Ρώσων υπηρεσιών πληροφοριών, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, τη δηλητηρίαση με Νόβιτοκ το 2018 του πρώην αξιωματικού της υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών Σεργκέι Σκιρπάλ και της κόρης του Γιούλια, καθώς και τη δηλητηρίαση με Νόβιτοκ του 2020 του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι το να υπηρετεί τον Πούτιν είναι επικερδής για τον Πεσκόφ ο οποίος, παρόλο που ήταν δημόσιος υπάλληλος σε όλη του την καριέρα, ο ίδιος και η οικογένειά του είναι πολυεκατομμυριούχοι.

Tα ρωσικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι το δώρο της Νάβκα στον Πεσκόφ για το γάμος τους ήταν ένα ρολόι αξίας 620.000 δολαρίων.

  • Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, τα μέλη της οικογένειας του Πεσκόφ έχουν μια αυτοκρατορία ακινήτων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, μια σειρά από πολυτελή οχήματα και ταξιδεύουν τακτικά με ιδιωτικά αεροσκάφη και γιοτ.

«Παρότι κάποιοι λένε ότι δεν συμφέρει να λες ψέματα, στην περίπτωση του Πεσκόφ σίγουρα φαίνεται πως αξίζει», ανέφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

 

 

 

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Πουλάει τρέλα ο Πεσκόφ: Δεν είδα, δεν άκουσα για τα Ιρανικά drones, προβοκάτσια της Δύσης με τις εκρήξεις στους αγωγούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: