Παναγιωτόπουλος προς Στόλτενμπεργκ: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας υπονομεύει την συνοχή του ΝΑΤΟ

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες. Photo via Twitter@npanagioto




Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο  υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας  επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν όπου υψώνονται τα ξύλινα τείχη: Οι ανάγκες του ΠΝ, τα κομμάτια του παζλ και οι κόκκινες γραμμές…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: