Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος, δεν πρέπει να έχει υπό όρους απόλυση: Απάντηση Πλεύρη στα περί χημικού ευνουχισμού

FILE PHOTO: H μητέρα της 12χρονης μπαίνει σε συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας αποχωρώντας από τα Δικαστήρια. Photo screenshot via ert video




«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση, κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών» είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Μάκη Βορίδη για κατά περίπτωση εξέταση του χημικού ευνουχισμού στους βιαστές ανηλίκων.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» σημείωσε: «Δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας».

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ και δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών».

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.

Όσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Πηγή: ertnews

Τελειωμό δεν έχει η αθλιότητα: Δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 43 και 54 ετών αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της 12χρονης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: