Ο Πρωθυπουργός στενοχώρησε τον Αβέρωφ: Υποδέχθηκε τους αντιπάλους του, Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη, στο Μέγαρο Μαξίμου

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του νέου Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση έγινε κατά την προεκλογική περίοδο. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ήταν μία πολύ κακή εβδομάδα, αυτή που πέρασε, για τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου. Όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν δεύτερο και καταϊδρωμένο με τάση προς τα κάτω, που σημαίνει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αν αποφασίσει να δουλέψει το ΑΚΕΛ, μπορεί άνετα να είναι στο δεύτερο γύρο.

Πάντα σύμφωνα με τις αναλύσεις των δημοσκοπήσεων, διότι στο τέλος πάντα αποφασίζει ο λαός.

Του συνέβη και κάτι άλλο του κ. Νεοφύτου, που τον πλήγωσε «βαριά»: Παρά τις εκκλήσεις του προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τους δύο αντίπαλους του, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, και τον «θανάσιμο εχθρό» του, τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε με θερμότητα τους δυο προεδρικούς υποψηφίους. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό που έγινε. Ομιλούμε για κτύπημα κάτω από τη μέση. Διότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έσπευσε στη Λευκωσία για να τον συγχαρεί στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΔΗΣΥ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν γίνεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τον χαμένο των εκλογών, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην Αθήνα μελετούν τις μετρήσεις και έχουν καταλάβει ότι ο κ. Νεοφύτου μπορεί να τερματίσει και τρίτος στις κυπριακές προεδρικές εκλογές, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Θα ήταν καλό, τα ελληνικά κόμματα, να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου, αλλά ο καθένας κατανοεί ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Όλοι έχουν σχέση με όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του “κομμουνιστικού” ΑΚΕΛ αναγκαστικά θα υποστηρίξει τον κ. Μαυρογιάννη, το ΚΚΕ πιθανότατα, λόγω της απόφασης του εναντίον της φιλοτουρκικής «λύσης» της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, να μην υποστηρίξει κάποιον εκ των υποψηφίων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκλωβιστεί στην αποτυχημένη υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, μάλλον δεν θα ασχοληθεί και καλά θα κάνει. Ο ίδιος διατηρεί καλή προσωπική σχέση και με τον κ. Μαυρογιάννη και ιδιαίτερα με τον κ. Χριστοδουλίδη. Θα ακολουθήσει την ΕΔΕΚ και θα στηρίξει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών; Δεν αποκλείεται…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Μπας και γνωρίζει κάτι περισσότερο ο Ερντογάν για την Αλεξανδρούπολη; Γιατί “τρέμει” τη νέα σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: