Ο πόλεμος των drones: Το ΝΑΤΟ παραδίδει ειδικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να ξεκάνει τα ρωσικά καμικάζι

FILE PHOTO: Ένα κτίριο κατοικιών που έχει υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς, στο Mykolaiv της νότιας Ουκρανίας εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας. EPA/STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE HANDOUT — BEST QUALITY AVAILABLE — MANDATORY CREDIT: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE




Το ΝΑΤΟ πρόκειται να παραδώσει εξοπλισμό αντι-drone στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τις συναντήσεις των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς η Ουκρανία ζήτησε από τους συμμάχους της να της προμηθεύσουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά αφότου η Ρωσία ενίσχυσε τη χρήση των «καμικάζι drones» στη βάναυση επίθεσή της κατά της χώρας.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «προμηθεύουν προηγμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, αεράμυνας και τεθωρακισμένων οχημάτων», είπε ο Στόλτενμπεργκ. “Ευχαριστώ όλους τους Συμμάχους για τη σημαντική συνεισφορά τους και τους προτρέπω να συνεχίσουν να εντείνονται. Παρέχουμε επίσης καύσιμα, χειμερινό ρουχισμό και ιατρικές προμήθειες ως μέρος του Ολοκληρωμένου Πακέτου Βοήθειας του ΝΑΤΟ”, πρόσθεσε.
“Σύμφωνα με αυτό το πακέτο, το ΝΑΤΟ θα παραδώσει σύντομα εξοπλισμό αντι-drone στην Ουκρανία. Με εκατοντάδες παρεμβολές drone, που μπορούν να βοηθήσουν να καταστήσουν αναποτελεσματικά drones ρωσικής και ιρανικής κατασκευής. Και για την προστασία του ουκρανικού λαού και των ζωτικών υποδομών”, συνέχισε.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε επίσης ότι μακροπρόθεσμα, το ΝΑΤΟ θα «βοηθήσει την Ουκρανία να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ». Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, είπε ο Στόλτενμπεργκ προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία σημειώνει καλή πρόοδο, απωθώντας τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Ανατολή και στο Νότο».

Με πληροφορίες από CNN 

Αυξάνονται οι αιτήσεις ασύλου στη Γαλλία: Λιποτάκτες και απλοί πολίτες από τη Ρωσία η αιτία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: