Ο Κολοκασίδης ζητά να κηρυχθεί ο Κόλιν Σιούαρτ persona non grata: Δεν συνάντησε τον Κασουλίδη, έτρωγε σε εστιατόριο…

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Η άρνηση του κ. Κόλιν Σιούαρτ να προσέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί μια απαράδεκτη κι εκτός διπλωματικών θεσμίων ενέργεια. 

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακ΄ς Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο ο Κόλιν Στιούαρτ «επιμένει να την δικαιολογεί».

«Παραμένει η πρόσφατη δυσμενής εξέλιξη στην τάφρο των Ενετικών Τειχών της Λευκωσίας” (σ.σ: «γήπεδο» Cetinkaya»), τονίζει ο προεδρικός υποψήφιος.

Η δήλωσή του κ. Κολοκασίδη ακολουθεί:

Παραμένει η πρόσφατη δυσμενής εξέλιξη στην τάφρο των Ενετικών Τειχών της Λευκωσίας. Απαράδεκτος ο τρόπος που επιμένει να την δικαιολογεί ο επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης, κ. Κόλιν Σιούαρτ. Από άνευρη, ως απαράδεκτη η αντίδραση της κυβέρνησης.

Η άρνηση του κ. Κόλιν Σιούαρτ να προσέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί μια απαράδεκτη κι εκτός διπλωματικών θεσμίων ενέργεια. Υποδηλοί έλλειψη σεβασμού και υποτίμηση του ίδιου του Υπουργού Εξωτερικών και κατ’ επέκτασιν της ΚΔ.

Επικαλέστηκε ασθένεια αλλά μερικές ώρες πριν έτρωγε σε εστιατόριο της Λευκωσίας. Με αποτέλεσμα ο Υπουργός των Εξωτερικών, αντί να επιμείνει στην προσωπική του παρουσία, περιορίστηκε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, σε τηλεφωνική, προφορική διαμαρτυρία!

Καλώς ή κακώς τα κράτη υποχρεούνται να αγωνίζονται πρωτίστως για την εδαφική τους ακεραιότητα. Και να απαιτούν το σεβασμό της από τρίτους. Αυτό, όχι μόνο το έχει εγκαταλείψει η παρούσα κυβέρνηση αλλά, τουναντίον, επέτρεψε σε τρίτους να θεωρούν ότι μπορούν να αυτοσχεδιάζουν σε βάρος της ΚΔ. Με αποτέλεσμα τον σημερινό δικό της, αλλά και δικό μας, διασυρμό κι εξευτελισμό. Αυτά είναι τα επίχειρα της πολιτικής του κατευνασμού.

Εδώ που αφέθησαν να φτάσουν τα πράγματα, προς αποκατάσταση του κύρους της ΚΔ, μία επιλογή υπήρχε: Να κηρυχθεί ο Κόλιν Σιούαρτ persona non grata. Ταυτόχρονα να εξηγηθούν προς πάντες τα δεδομένα που μας ανάγκασαν να προβούμε σε αυτή την επιλογή.

Ταυτόχρονα, καλείται ο υπουργός Εξωτερικών να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες πρακτικό της συνομιλίας του με τον κ. Κόλιν Σιούαρτ για να διαφανεί επιτέλους πόσο ανέτοιμοι είμαστε να προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πρώτη κομματική σύσκεψη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη: Άμεση ανάκληση του φιλότουρκου Στιούαρτ ζητά η ΕΔΕΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: