Ο Αναστασιάδης θεωρεί τον Αβέρωφ “χαμένη υπόθεση”: Θέλει να τον αντικαταστήσει στην Προεδρία ο Χριστοδουλίδης;

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στην Πάφο. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ*

Στο προχθεσινό debate του καναλιού “Σίγμα” σε ερώτηση του Γιάννη Καρεκλά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε ευθέως πλην σαφώς ότι υπάρχουν σκιές σε σχέση με την στάση του προέδρου Αναστασιάδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, απόρροια των πρόσφατων δηλώσεων του στο Μέλαθρο Αγωνιστών στην Παλώδια.

Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως τον αόρατο ελέφαντα που “υποσκάπτει” την υποψηφιότητα του, αφήνοντας υπονοούμενα ως προς την καθαρότητα της στήριξης προς το άτομο του.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που στην περίπτωση αυτή θα συμφωνήσω με τον κ. Αβέρωφ, ότι δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης του έπαιξε άσχημο παιγνίδι εξευτελίζοντας τον ίδιο και διασύροντας το κόμμα που τον ανέδειξε στην προεδρία για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Η “διπλοπροσωπία” του κ. Αναστασιάδη είναι εμφανής παρόλο που δημόσια τον έχει υποστηρίξει αρκετές φορές. Σε συνάρτηση με τα πιο πάνω είναι η επιστολή καταπέλτης του Γενικού Ελεγκτή προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς, στην οποία ζητείται η εξέταση του ασυμβίβαστου ή/και διαφθοράς του Προέδρου Αναστασιάδη και των τεσσάρων υπουργών του Δημητριάδη (πρώην υπουργού Συγκοινωνιών), Αγγελίδη (Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας), Κούσιου (υπουργός Εργασίας), Γιολίτη (τέως υπουργός Δικαιοσύνης) με παρόχους των “χρυσών” διαβατηρίων.

  • Θα το επαναλάβω αρκετές φορές ότι δεν είναι τυχαίοι οι διορισμοί από τον κ. Αναστασιάδη δύο εν ενεργεία υπουργών του στις νευραλγικές θέσεις των Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του.

Περαιτέρω διαβλέποντας ότι ο κ. Αβέρωφ δεν είχε πιθανότητες να βγει πρόεδρος, χρησιμοποίησε την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος τυγχάνει ευρείας αποδοχής, για δικούς του αλλότριους λόγους που σχετίζονται με την ευθύνη/εμπλοκή του στο σκάνδαλο των “χρυσών” διαβατηρίων.

Την ίδια ώρα όμως θα χαρακτηρίσω τον κ. Αβέρωφ ως το μικρό ελεφαντάκι που στήριζε τον κ. Αναστασιάδη και το έργο της διακυβέρνησης του. Είναι και οι δύο με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικούς λόγους που κατάφεραν να γκρεμίσουν το οικοδόμημα που έκτισε με εντιμότητα ο Γλαύκος Κληρίδης τον οποίο καπηλεύονται ασύστολα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από ένα σάπιο πολιτικό δίδυμο που διέσυρε την χώρα μας διεθνώς και τελμάτωσε το Κυπριακό με τους αδέξιους χειρισμούς τους. Η υστεροφημία του απερχόμενου Προέδρου δεν αλλάζει με πολιτικά παιγνίδια και για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα πω την προσφιλή του λαϊκή έκφραση “όπως έστρωσες να κοιμηθείς”.

Μέσα σε όλο αυτό το κωμικοτραγικό συνονθύλευμα του καραβιού που βυθίζεται, προβάλει όσο ποτέ η ελπίδα για ποιοτική αλλαγή του παλαιοκομματικού κατεστημένου από τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος με το πολιτικό του ηθικό ανάστημα συνενώνει τον λαό και άγει σχεδόν όλες τι πολιτικές παρατάξεις να συμπορευθούν μαζί του.

*Εθελοντικό Μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη
Προσωπικό Blog: spyrospetousis.blogspot.com

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Περασμένα, αλλά …καθόλου ξεχασμένα: Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν αξιώνουν από τους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις; Γιατί;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: