Ντροπή: Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιρρίπτει την ευθύνη στον Ελληνοκύπριο αγρότη, και όχι στους Αττίλες, για το νέο επεισόδιο στη Δένεια

Το νέο επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τα οποία φέρεται να παρότρυναν τον γεωργό να αποχωρήσει, ώστε να αποφευχθεί ένταση στη Δένεια. Φωτογραφία Omega TV




Η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ απέτρεψε να υπάρξει οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή της Δένειας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ.

Κληθείς να αναφέρει τι συνέβη σήμερα στην περιοχή της Δένειας και σχετικά με τις καταγγελίες για ενόχληση και απειλές σε Ελληνοκύπριο αγρότη από Τούρκους στρατιώτες, ο κ. Σιντίκ ανέφερε ότι:

Ο αγρότης εργαζόταν χωρίς άδεια εντός της νεκρής ζώνης και βόρεια της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, «παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιηθεί πολλές φορές ότι έπρεπε να επιστρέψει. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ήταν παρούσα και η παρουσία μας απέτρεψε οποιαδήποτε ένταση».

  • Επεισόδιο εκφοβισμού γεωργού από Τούρκους

Nέο επεισόδιο παρενόχλησης Ελληνοκύπριου γεωργού στη Δένεια από Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, μετά και από την εγκατάσταση νέου φυλακίου από το κατοχικό καθεστώς.

Σήμερα το πρωί, Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Ελληνοκύπριο γεωργό, που μετέβη στην περιοχή, για να καλλιεργήσει το χωράφι του, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νέο φυλάκιο.

Μέσω απόβασης από φορτηγά, περίπου τριάντα με σαράντα πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, που καλούσαν επιτακτικά τον Ελληνοκύπριο γεωργό να αποχωρήσει από την περιουσία του, προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τα οποία φέρεται να παρότρυναν τον γεωργό να αποχωρήσει, ώστε να αποφευχθεί ένταση.

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής “γείωσε” θρασύτατο Τούρκο βουλευτή: 40 χιλιάδες στρατιώτες σας κατέχουν το νησί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: