Νέοι κουτσαβακισμοί Τσαβούσογλου χαρμάνι με ψέμματα και λάσπη: Μεγαλοϊδεατισμοί και αυτοαποθέωση στο χείλος του γκρεμού

Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική συνέντευξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET




Σε ύφος και τόνο καθώς και σε φρασεολογία που δεν συνάδει με τον τίτλο του ως υπουργού Εξωτερικών, ο γνωστός “νταής” Τσαβουσογλου επεφύλαξε και σήμερα νέες επιθέσειςστην Ελλάδα με όπλο του το ψέμα και την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Ο Τσαβούσογλου μίλησε περί πάντων, αρχίζοντας να εκτοξεύει τα βέλη του στην Ελλάδα με αφορμή το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο TVNET, η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με την Τρίπολη και το 2019, ενώ και άλλες χώρες (η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Αίγυπτος) έχουν υπογράψει διάφορα μνημόνια με την κυβέρνηση της Λιβύης.

«Μας λένε πως η κυβέρνηση της Λιβύης δεν εχει νομιμότητα να υπογράψει. Ο [πρωθυπουργός της Τρίπολης] Ντμιέμπα λένε πως δεν έχει αρμοδιότητα, αλλά στον ΟΗΕ καλούν τον ίδιο. Σε όλες τις χώρες ή καλούν αυτόν ή την υπουργό Εξωτερικών», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Η Τουρκία θα κάνει έρευνες, γεωτρήσεις και εμπόριο»  είπε ο Τσαβούσογλου. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας, ακόμη κι αν ο κόσμος σταθεί απέναντί μας. Όποιος κι αν είναι», συμπλήρωσε.

«Τι σας νοιάζει η συμφωνία με τη Λιβύη;»

Ο Τσαβούσογλου προχώρησε «ακάθεκτος» σε μια ακόμη επίθεσή τους κατά της Ελλάδας, με το γνωστό ύψος του “λέω ό,τι θέλω” και ανέβασε τους τόνους για να γίνει πειστικός εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τη χώρα μας

«Είναι για λύπηση [η Ελλάδα]. Ο κόσμος τους βαρέθηκε. Είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν», είπε. “Η συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει τις έρευνες στην ξηρά, στη θάλασσα, υπεράκτιες έρευνες και άλλα. Εσάς τι σας νοιάζει, εφόσον η συμφωνία δεν περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένη περιοχή που είναι συζητήσιμη για εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα είναι ο «σημαντικότερος παίκτης στη Λιβύη», επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ενοχλημένη που «η Τουρκία είναι παγκόσμιος παίχτης, δεν το χωνεύουν αυτό».

Κυρώσεις στη Ρωσία και αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Και το παραλήρημα συνεχίστηκε: “Η Ελλάδα όλο κατηγορεί την Τουρκία πως δεν συμμετέχει στις κυρώσεις [κατά της Ρωσίας]. Όμως, είναι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η Ελλάδα πανικοβλήθηκε με τις επιστολές μας, που εξηγήσαμε πως αυτό το θέμα έχει άμεση σχέση με την κυριαρχία των νησιών.

»”Καλώ την Ελλάδα να άρει την ένταση της, να οδηγηθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Διεθνές Δικαστήριο. Η Ελλάδα λέει ψέματα. Η Ελλάδα διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου, ενώ έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα. Για τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης έχει άδικο. Αρχισαν να λένε βλακείες μετά τις επιστολές μας. Εντός της Ε.Ε προσπαθεί να κινητοποιήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

» Λέμε στην Ελλάδα πως αν λες ‘πίσω μου είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ’, τότε θα σου πούμε ‘καλημέρα’ ( το λέει στα ελληνικά στην συνέντευξη ) να ξυπνήσεις απο τον ύπνο, όλα αυτά δεν σε ωφελούν».

Και κατέληξε: «Επιχείρησες να πάρεις τα τουρκικά εδάφη, σε ρίξαμε στη θάλασσα και δεν το χώνεψες ακόμα. Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο και μετά εμείς απαντάμε πολλαπλάσια».

Η Ελλάδα θέλει πόλεμο – Θα έρθουμε ένα βράδυ…

Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τις ΗΠΑ να επιστρέψουν σε ισορροπία [μεταξύ Έλλάδας και Τουρκίας] και επανέλαβε: «Για όποιον απειλεί την Τουρκία, ισχύει το “θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”», είπε, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία το κάνει για τα δικά της συμφέροντα.

Επίσης, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων για την ειρήνη.

«Για τη συνέχιση της ειρήνης, πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν [τα ελληνικά νησιά]. Άρα θέλουν σύγκρουση, δεν θέλουν ειρήνη. Κι αυτό πρέπει να απαντηθεί» είπε.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του για την Ελλάδα, είπε ότι «στη Θράκη υπάρχει καταδίωξη, καταπίεση, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία». 

Mε πληροφορίες από tvnet

ΥΠΕΞ: H Eλλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ -Λιβάνου οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών τους *Παράδειγμα για όλες τις χώρες της περιοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: