Σώθηκαν 60 από τους 95 μετανάστες του ναυαγίου στα Κύθηρα: Λιμενικό Σώμα και Πολεμικό Ναυτικό έσπευσαν αμέσως στην περιοχή

FILE PHOTO: Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε 60 ανέρχονται οι διασωθέντες αφού ιστιοφόρο με μετανάστες ημιβυθίστηκε έπειτα από πρόσκρουση σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων, όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι, έντασης 8 μποφόρ με ριπές ανέμου 10 μποφόρ.

Στο σκάφος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του λιμενικού, επέβαιναν συνολικά 95 άνθρωποι. Κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.

Επίσης έσπευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληφοφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω του 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και ότι σε αυτό επιβαίνουν περίπου 100 άτομα, όπως ανέφερε.

Η περιοχή είναι απόκρημνη και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για τους διασωθέντες, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σώθηκαν 60.

Στο σημείο του συμβάντος έφτασε ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ενώ βρίσκονται ήδη παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του λιμενικού σώματος, για τη διάσωση 100 περίπου μεταναστών, που επιβαίνουν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων.

Το έργο των αρχών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληφορορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω του 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και ότι σε αυτό επιβαίνουν περίπου 100 άτομα.

Η περιοχή είναι απόκρημνη και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για τους διασωθέντες. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ενώ βρίσκονται ήδη παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε λειτουργία τέθηκε η τηλεφωνική γραμμή 10410 στην οποία οι πολίτες θα καταγγέλλουν κακοποιήσεις ζώων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: