Μητσοτάκης για το επεισόδιο με Ερντογάν: Ο,τι έχω να σου πώ, θα στο πω κατά πρόσωπο [video]

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στον διάλογο που είχε με τον Ρ.Τ. Ερντογάν




Τις συνθήκες υπό τις οποίες διεμείφθη ο σκληρός «διάλογος» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε λίγη ώρα μετά το «επεισόδιο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στιχομυθία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο σε ένα πηγαδάκι κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής, παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Τη συνομιλία του πρωθυπουργού κατέγραψε δημοσιογράφος και την ανήρτησε ακολούθως στο twitter.

Στο μικρής διάρκειας βίντεο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούγεται να λέει: «Σηκώθηκα πάνω και του είπα ”ό,τι έχω να σου πω, θα σου το πω κατά πρόσωπο”».

 

Στον χθεσινό διάλογο αναφέρθηκε πάντως και ο Τούρκος Πρόεδρος με μία τοποθέτηση ενδεικτική του μεγαλομανούς πρίσματος διά του οποίου θέλει να βλέπει  τον εαυτό του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν είπε για το επεισόδιο: «Είναι ένας άνθρωπος (σσ: ο Μητσοτάκης) που δεν ξέρει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Μίλησε αν και δεν ήταν στο πρόγραμμα. Ήμουν ένας από τους βασικούς ομιλητές. Γύρισα στη θέση μου και προσπάθησε να μου απαντήσει. Μίλησε αν και δεν ήταν στο πρόγραμμα».

Και συνεχίζοντας την εξιστόρησή του πρόσθεσε:

«Θα απαντούσα στην απάντησή του; Θα έπεφτε σε τέτοιο επίπεδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας;»

Νωρίτερα πάντως, σε διάλογό του με δημοσιογράφους ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας δεν εφείσθη προκλήσεων για την Κύπρο, λέγοντας ότι «τουρκικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που δεν είναι οπλισμένα, καθώς και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα μάχης βρίσκονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να την προστατεύσουν απ’ όλες τις πλευρές».

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έγιναν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Καρπασία, ο Ερντογάν δήλωσε πως τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορεί επίσης να σταλούν στην περιοχή.

Τι ομολόγησε στην Πράγα ο Ερντογάν; Μα ότι εκεί που σταματά ο διάλογος και η διπλωματία ομιλούν τα όπλα… Αυτό ήταν το μήνυμα του!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: