«Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει το πρωτόκολλο» λέει ο Ερντογάν και προκαλεί ξανά για Κύπρο: Εχουμε στείλει UAV στα κατεχόμενα

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ομιλεί σε στελέχη του κόμματος του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ενστάσεις και περί πρωτοκόλλου εξέφρασε ο Ενρτογάν που τοποθετήθηκε στο χθεσινό λεκτικό «επεισόδιο» που είχε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς για το θέμα και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν είπε: «Είναι άνθρωπος που δεν ξέρει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Μίλησε αν και δεν ήταν στο πρόγραμμα. Ήμουν ένας από τους βασικούς ομιλητές. Γύρισα στη θέση μου και προσπάθησε να μου απαντήσει. Μίλησε αν και δεν ήταν στο πρόγραμμα».

Και συνεχίζοντας την εξιστόρησή του μέσα από το μεγαλομανές πρίσμα που βλέπει τον εαυτό του είπε:

Θα απαντούσα στην απάντησή του;Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα έπεφτε σε τέτοιο επίπεδο;

Νωρίτερα πάντως, σε διάλογό του με δημοσιογράφους ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας δεν εφείσθη προκλήσεων για την Κύπρο, λέργοντας ότι τουρκικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που δεν είναι οπλισμένα, καθώς και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα μάχης βρίσκονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο «για να την προστατεύσουν απ’ όλες τις πλευρές».

Όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Καρπασία, ο Ερντογάν δήλωσε πως τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορεί επίσης να σταλούν στην περιοχή.

«Επειδή είναι ανάγκη να ασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο απ’ όλες τις πλευρές, απ’ όλες τις απόψεις. Είτε δημιουργηθεί βάση είτε όχι, τα αεριωθούμενά μας θα είναι στη Βόρεια Κύπρο αμέσως μόλις απογειωθούν από την ηπειρωτική χώρα μας», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Με πληροφορίες από TRT, ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Κλείνουμε την πόρτα στις προκλήσεις, ανοίγουμε παράθυρο στον διάλογο»: Nέα απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: