Μην τον είδατε τον ταξιδευτή: Με… σακίδιο και σανδάλια ο Κάρολος ξεκινά περιοδείες για δύο χρόνια σε όλη την υφήλιο

Στιγμιότυπο από βίντεο του SKYNEWS




Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη παγκόσμια περιοδεία στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας για να σηματοδοτήσει την έναρξη της βασιλείας του.

Ο νέος Βασιλιάς πρόκειται να επισκεφθεί την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και αρκετές χώρες της Κοινοπολιτείας στην Καραϊβική.

Ο μονάρχης φέρεται να σχεδιάζει διάφορα ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μόνος του, αφήνοντας τη βασιλική σύζυγο Καμίλα με τις προσωπικές της ενασχολήσεις στο σπίτι.

Πρόκειταο για μια διετή περιοδεία ανα την υφήλιο που θα παρουσιάσει τον νέο βασιλιά στον κόσμο και θα «απλώσει χέρι φιλίας και υποστήριξης», σύμφωνα με πηγές του Μπάκινγχαμ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ενδέχεται να επισκεφθεί τόσα έθνη όσα και η βασίλισσα Ελισάβετ τη δεκαετία του 1970, όταν ταξίδεψε σε 52 χώρες της Κοινοπολιτείας και σε άλλες 21 χώρες για να τιμήσει το Ασημένιο Ιωβηλαίο της.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, λέγεται, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ο Κάρολος να ταξιδέψει σε Αυστραλία και Καναδά «το συντομότερο δυνατό». Ο Βασιλιάς είναι επίσης ενθουσιώδης που θα επισκεφθεί καμια δεκαριά άλλα έθνη των οποίων είναι επίσης μονάρχης.

Ηταν ήδη… πολυταξιδεμένος

Ο Κάρολος έχει ήδη επισκεφτεί 45 από τις 56 χώρες της Κοινοπολιτείας ως Πρίγκιπας της Ουαλίας σε πολλές από τις περιπτώσεις.

Γνωρίζει βεβαίως πολύ καλά ότι πολλές από τις χώρες της Καραϊβικής θα βρίσκονται σε στάδιο κατα το οποίο θα μελετούν να γίνουν δημοκρατίες ενόσω αυτός θα τις επισκέπεται.

Κάρολος και Καμίλα ίσως πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική ήδη τον επόμενο μήνα, καθώς γίνονται οι προετοιμασίες για την άφιξή τους.

Ένας γνώστης της βασιλικής οικογένειας είπε: «Σίγουρα θέλει να συνεχίσει τη μακροχρόνια παράδοση της αείμνηστης μητέρας του και είναι πολύ πρόθυμος να βγει έξω και να συναντήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Το Φόρεϊν Όφις λέγεται επίσης ότι σχεδιάζει να στείλει το βασιλικό ζεύγος σε ευρωπαϊκά έθνη όπως η Γαλλία και η Γερμανία για να βοηθήσει στην οικοδόμηση σχέσεων στην εποχή μετά το Brexit.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος είχαν αρχικά προγραμματιστεί να επισκεφθούν τη Γαλλία τον επόμενο μήνα, αλλά αυτό έχει καθυστερήσει μέχρι το 2023.

Με πληροφορίες από DailyMail

“Πλατεία η Ελλας”: Η άγνωστη πλατεία της Αττικής που περικλείει μέσα της όλη την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: