Μεγάλη Καινοτομία Αντωνιάδη: Επίσημη Δημοσίευση του Βραβευμένου Μοντέλου και των Πανεπιστημικών Μεθόδων του, που οδηγούν στην Ευημερία των Νέων!

Ο Κύπριος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής Νίκος Αντωνιάδης που σχεδίασε και διδάσκει το πρώτο πανεπιστημιακού επιπέδου μάθημα πολιτικού μάρκετινγκ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Νέα Υόρκη, Οκτώβριος 2022, Πανεπιστήμιο DeVry, Keller Graduate School of Business

Το 2019, ο συμπατριώτης μας και συνεργάτης της Hellas Journal, Νίκος Αντωνιάδης, ξεκινώντας την παρουσίαση του στο Συνέδριο του Πανεπιστημίου του Greenwich, και κρατώντας δυο σοκολάτες Cadbury (Crunchy), έβγαλε τη μια σοκολάτα από το περιτύλιγμα.

Κρατώντας στο ένα χέρι την “ασυσκεύαστη” σοκολάτα και στο άλλο τη “συσκευασμένη” σοκολάτα, ρώτησε το ακροατήριο: “Ποιαν θα αγοράζατε”; Η φυσιολογική απάντηση ήταν: “τη συσκευασμένη”.

Με βάση αυτό το παράδειγμα, και σε μια προσπάθεια μεταφοράς στοιχείων της τέχνης του εταιρικού Μάρκετινγκ στην Πολιτική, η παρουσίαση-πρόταση του Νίκου Αντωνιάδη απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Μέσα από το μοντέλο του (The CIS Model: Create, Inform, Support), και με την μελέτη να έχει διεξαχθεί μεταξύ Αμερικανών πολιτών-ψηφοφόρων, o συμπατριώτης μας απέδειξε ότι μια κυβέρνηση, ένας πολιτικός, ή ένας υποψήφιος πολιτικός δεν αρκεί να έχουν μια “καλή ιδέα” (προϊόν). Ως δεύτερο βήμα, ο δημιουργός της όποια “καλής” ιδέας (πολιτικός-κυβέρνηση) χρειάζεται να “καταγράψει” όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ιδέα.

Στο σημείο αυτό ο Νίκος Αντωνιάδης έδειξε στο κοινό του Συνεδρίου την πίσω πλευρά της σοκολάτας Crunchy σημειώνοντας ότι μετά την παραγωγή-δημιουργία της ιδέας (Create) πρέπει να ακολουθήσει η ορθή “πληροφόρηση” του κοινού (Ιnform), όπως είναι τα συστατικά της σοκολάτας, οι ουσίες της (π.χ. ποσότητα ζάχαρης), “συστατικά” και πληροφορίες που αποτελούν τη δομή ενημέρωσης που πρέπει να έχει μια πολιτική ιδέα.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Αντωνιάδης εξήγησε πως καμιά ιδέα (σοκολάτα) δεν μπορεί να έχει ένα ολοκληρωμένο κύκλο αν δεν υποστηριχτεί κατάλληλα (π.χ. προώθηση μέσω Media, Social Media, κ.λπ.) με τον πολιτικό να πρέπει να υποστηρίξει (Support) την καινοτομία της ιδέας του (σοκολάτας), όπως, πλεονεκτήματα και όφελος προς του Πολίτη.

Το πιο πάνω μοντέλο έχει ήδη εξετάσει αριθμό προβλημάτων ανά τον κόσμο (όπως ΗΠΑ, Ευρώτη, Αφρική και Ασία). Μεταξύ αυτών, η κλιματική αλλαγή ανά την υφήλιο, η οικονομία των ΗΠΑ και η κατάσταση στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας (Midwest Political Science Association Conference, 2020).

Πέραν της βράβευσης και της εξαίρετης χρησιμότητας του μοντέλου στα χέρια της κάθε κυβέρνησης και του κάθε πολιτικού ανά τον κόσμο, κατά την περσινή χρονιά, ο Νίκος Αντωνιάδης, μετέφερε αυτό το μοντέλο μέσα στις πανεπιστημιακές τάξεις και στο εκπαιδευτρικό σύστημα των ΗΠΑ.

Κτίζοντας ξανά στο τρίπτυχο Δημιουργώ, Ενημέρωνω, Υποστηρίζω, η νέα μελέτη του απέδειξε ότι η χρήση του μοντέλου αυτού μέσα στις πανεπιστημιακές τάξεις, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες μεθόδους διδασκαλίας οδηγούν τους φοιτητές στην ευημερία.

Οι μέθοδοι που συσχετίστηκαν και στηρίκτηκαν στη χρήση του βραβευμένου μοντέλου είναι:

(1) η εφευρετικότητα του εκπαιδευτικού,

(2) η αξιοποίηση μέσα στις τάξεις, εργαλείων που στηρίζονται στην καθημερινότητα,

(3) ο καθορισμός των στόχων και η επεξήγηση τους με απλότητα και καθαρότητα από τον εκπαιδευτικό,

(4) ο καθορισμός ερωτήσεων και η ενθάρρυνση των φοιτητών να εκφράσουν τις σκέψεις τους ελεύθερα,

(5) η ενθάρρυνση διαλόγου μέσα στις τάξεις, και

(6) η ενθάρρυνση της πρακτικής εργασίας κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

Η δημοσίευση (σελ 16) στον σύνδεσμο ΑΥΤΟ

Ομογενείς από τη Μαριούπολη στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου: Το «Οχι» στον φασισμό γίνεται πάλι επίκαιρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: