Με βάση την τελευταία απογραφή θα γίνουν οι ερχόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου

FILE PHOTO: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Τέλος στα σενάρια που θέλουν τις εκλογές να διεξάγονται νωρίτερα, έβαλε σήμερα (Δευτέρα 24 Οκτωβρίου) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει ευθέως εάν οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους, το λέγαμε πολύ καθαρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Νομίζω ότι επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Και εκείνη την ώρα οι Έλληνες πολίτες θα διαλέξουν, θα αξιολογήσουν, θα επιλέξουν ποιος είναι εκείνος που τους εξασφαλίζει τον ασφαλέστερο δρόμο για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας”, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με βάση την τελευταία απογραφή, γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρξει αλλαγή στην κατανομή εδρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει μία συζήτηση για το εάν η απογραφή του 2021 θα ισχύσει ή όχι στις εκλογές του 2023, καθώς εάν ισχύσει θα υπάρξουν αλλαγές σε ορισμένες περιφέρειες και συνεπώς κάποιοι γαλάζιοι βουλευτές φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν.

Φυλλορροεί το ΜέΡΑ25: Η Φωτεινή Μπακαδήμα τρίτη βουλευτής που ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: