Με την υπόθεση των παρακολουθήσεων ασχολείται το Politico: Δεν είχε σχέση η ΕΥΠ με τη χρήση του spyware Predator λέει η Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρίσταται στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στο χθεσινό newsletter του Politico η Νεκταρία Σταμούλη σημειώνει ότι οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής του κοινοβουλίου για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων ολοκληρώθηκε επίσημα την Πέμπτη χωρίς να ρίξει κανένα φως στην υπόθεση, πράγμα που σημαίνει ότι ένα κορυφαίο ζήτημα για τη δημοκρατία στη χώρα δεν θα εξεταστεί.

Το τελικό πόρισμα της επιτροπής, που αντικατοπτρίζει τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, θα παραμείνει μυστικό παρά το γεγονός ότι θα διεξαχθεί δημόσια συζήτηση για την επικύρωση των συμπερασμάτων κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε στην έκθεσή της ότι οι ακροάσεις απέδειξαν ότι δεν υπήρχε σχέση μεταξύ της χρήσης του spyware Predator και της ΕΥΠ. Διαπίστωσε επίσης ότι η υποκλοπή τηλεφώνου αρχηγού της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων ήταν νόμιμη.

«Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος στην επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Παρά τις διαφορές τους, τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν όλα στα δικά τους πορίσματα ότι η κυβέρνηση συγκάλυψε το σκάνδαλο και ζήτησαν να συνεχιστεί η έρευνα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχουν στοιχεία για ποινικές διώξεις εναντίον εκείνων που σχεδίασαν, εκτέλεσαν και κάλυψαν τις υποκλοπές. 

ΠΗΓΗ: Politico – Brussels Playbook /GREEK SPYING SAGA

Ψηφίστηκε ο νόμος – φίμωτρο του Ερντογάν που βάζει τέλος στις άβολες ειδήσεις για το καθεστώς: Δρακόντειες ποινές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: