Καταγγελία Νίνας Κασιμάτη: Ακραία λεκτική επίθεση και ύμνοι στην Τουρκία από τον Έντι Ράμα [video, photo]

FILE PHOTO: Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης Νίνα Κασιμάτη. via twitter Νίνα Γ. Κασιμάτη @ninakasimati




Λεκτική επίθεση από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατήγγειλε ότι δέχθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης Νίνα Κασιμάτη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της κυρίας Κασιμάτη η «ακραία λεκτική επίθεση» από τον Έντι Ράμα έγινε μετά από ερώτησή της στην Ολομέλεια αναφορικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Η Νίνα Κασιμάτη, όπως καταγγέλλει, ρώτησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας «πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με το κράτος – παραβάτη Τουρκία, δεδομένης της στήριξης που απολαμβάνει η πρώτη από τις χώρες της περιοχής που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, αλλά υφίστανται την επιθετικότητα της Τουρκίας».




Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, η προσβλητική απάντηση του κ. Ράμα «στην κυρία» «την Ελληνίδα» παράλληλα με έναν πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία, καθώς και η συνολικά προκλητική στάση του, που δεν έχει προηγούμενο στο Στρασβούργο και προκάλεσε την αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη απαρέσκειας να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα παρέθετε ο Αλβανός πρωθυπουργός».

Με πληροφορίες από ERT 

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την εκ νέου διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: