Κώστας Μπακογιάννης από Βοτανικό: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του» [video]

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλάει σε συνέντευξη Τύπου για τη δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό στο χώρο ανέγερσης του γηπέδου, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR




Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε σήμερα (Τρίτη, 17 Οκτωβρίου) συνέντευξη Τύπου από τον χώρο του Βοτανικού όπου και θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την σιγουριά του πως οι «πράσινοι» θα έχουν το δικό τους γήπεδο το 2026.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, αφού ξεκινά επίσημα η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Επεσήμανε όμως πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Τέλος, δεν έκρυψε την πίστη του πως τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν στο έπακρο και ότι το 2026 ο Παναθηναϊκός θα έχει στην διάθεσή του το νέο του γήπεδο.




Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης:

«Ευχαριστώ τους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μου και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ήθελα η συνέντευξη Τύπου να λάβει χώρα εδώ για να δείτε όλη αυτή την εικόνα.

Την άναρχη δόμηση που επικρατεί και την υπόλοιπη κατάσταση. Με όχημα το νέο γήπεδου του Παναθηναϊκού ο Ελαιώνας θα αλλάξει και θα γίνει μία σημαντική περιοχή για την Αθήνα, που θα επενδυθούν εκατομμύρια ευρώ.

Η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε σήμερα οριστικά. Έχουμε εδώ και την σχετική απόφαση της οικονομικής μας επιτροπής.

Δεν είναι πια όνειρο. Προχωρούν οι εργασίες για να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες μέχρι τα Χριστούγεννα. Έχετε ακούσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ό,τι ξέρετε μπορείτε να το ξεχάσετε, γιατί πλέον μιλάνε τα έργα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι γεγονός.

Το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό το οποίο πρόκειται να αλλάξει την Αθήνα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση και όλους τους υπουργούς που συμμετείχαν, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά και τον κόσμος της ομάδας.

Δεν θα φτάναμε ως εδώ χωρίς ομαδική δουλειά και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλη μας την παράταξη, αλλά και την ομάδα που δουλεύει στο πρότζεκτ αυτό κι εχώ την τιμή να συνεργάζομαι μαζί της. Το 2026 θα βρίσκεται εδώ ένα σύγχρονο γήπεδο που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1,300 σουτίες, 300+ θέσεις πάρκινγκ και επτά καταστήματα. Το γήπεδο αυτό θα αντικατοπτρίζει την δυναμική της Αθήνας. Θα προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο για να δουν τους αγώνες, αλλά και για να περιηγηθούν στον χώρο.

Ένα γήπεδο μ’ ένα παγκόσμιο αποκλειστικό προνόμιο. Βρίσκεται σ’ ένα ιστορικό τόπο και έχει θέα την Ακρόπολη.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής φτάνει τα 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη. Ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί ταυτόχρονα με ανοιχτό διαγωνισμό και την μελέτη και την κατασκευή του γηπέδου.

Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε.

Εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποδομών, αλλά και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη».

Απολογείται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: