Κοντά σε ιστορική συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών βρίσκονται Λίβανος και Ισραήλ

FILE PHOTO: Ισραηλινά πολεμικά πλοία πλέουν κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τον Λίβανο. EPA, ATEF SAFADI




Ο Λίβανος αποδέχεται τις απαιτήσεις των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ που ανοίγουν δρόμους για ιστορική συμφωνία, ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη, 11 Οκτωβρίου) Ισραηλινός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας αναφορές από τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Λιβάνου ότι επίκειται συμφωνία.

«Όλα τα αιτήματά μας ικανοποιήθηκαν, οι αλλαγές που ζητήσαμε διορθώθηκαν. Προστατεύσαμε τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ και βρισκόμαστε στο δρόμο για μια ιστορική συμφωνία», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής διαπραγματευτής στις συνομιλίες, Eyal Hulata.

Ο αντιπρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου Ελίας Μπου Σάαμπ έκανε παρόμοιες δηλώσεις το βράδυ της Δευτέρας, τονίζοντας ότι εάν η όλα πάνε καλά, οι προσπάθειες του Χόχσταϊν θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή μίας ιστορικής συμφωνίας»

Η συμφωνία θα επιλύσει μια εδαφική διαμάχη στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, σε μια περιοχή όπου ο Λίβανος σκοπεύει να εξερευνήσει φυσικό αέριο και κοντά στα ύδατα με το Ισραήλ έχει βρει εμπορικά βιώσιμες ποσότητες υδρογονανθράκων.

ΠΗΓΗ: The Jerusalem Post

Η Πολωνία συστήνει στους πολίτες της να εκκενώσουν τη Λευκορωσία: Εντείνονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: