Κινδυνεύει ο Κίμ; Σαρωτικές επιχειρήσεις καταστολής για “εχθρικά στοιχεία” και απειλές κατά του “μεγάλου ηγέτη”

FILE PHOTO: Ο Κιμ Γιοονγκ Ουν ποζάρει πανευτυχής μαζί με μαθητές. EPA, KCNA




Η αστυνομία της Βόρειας Κορέας έλαβε εντολή να ενισχύσει την ασφάλεια σε εθνικό επίπεδο για να εξασφαλίσει την προστασία του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν και να «εξαλείψει» τις απειλές για την ηγεσία του κόμματός του, εν μέσω αναφορών ότι έχει αρχίσει να καταρρέει η προσωπολατρεία απέναντί του.

Η είδηση ​​έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο, όπου οι αναλυτές φοβούνται ότι η απομονωμένη χώρα του Κιμ προετοιμάζεται για άλλη μια πυρηνική δοκιμή.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η στρατηγική της βορειοκορεατικής ηγεσίας δίνει δείγματα κλιμάκωσης. Ο Κιμ εισήγαγε έναν νέο νόμο που επιτρέπει προληπτικά πυρηνικά πλήγματα και έχει εκτοξεύσει μια σειρά δοκιμαστικών πυραύλων – συμπεριλαμβανομένου ενός που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία .

  • Αλλά ενώ η Βόρεια Κορέα παρουσιάζει ένα ενιαίο μέτωπο στον κόσμο, φαίνεται ότι ο Κιμ έχει τρομοκρατηθεί από διαφωνίες μέσα από τα κλειστά σύνορά του.

Τοπικοί αξιωματούχοι έλαβαν εντολή από τις ανώτατες αρχές της Βόρειας Κορέας να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους και να απομακρύνουν όλες τις πιθανές απειλές για την ηγεσία από μέσα, ανέφερε το Radio Free Asia (RFA)  – επικαλούμενο δικαστική πηγή.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης – μια υπηρεσία επιβολής του νόμου που εποπτεύεται από την Επιτροπή Κρατικών Υποθέσεων της Βόρειας Κορέας, της οποίας επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Κιμ – διέταξε την αστυνομία και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλειας  να δημιουργήσουν ένα στενό δίκτυο παρακολούθησης.

Στόχος του είναι να εντοπίσει άτομα που θεωρούνται προβληματικά για το καθεστώς και να παρακολουθεί τις δραστηριότητές τους και τελικά να τα «εξαφανίσει», είπε η πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στις 12 Οκτωβρίου, το υπουργείο «απέστειλε μια ατζέντα εργασιών για την προστασία της ασφάλειας του Αρχηγού της Επανάστασης (χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται για τον Κιμ», είπε η πηγή. “Αυτό είναι απάντηση στην πρόσφατη αύξηση των πολιτικών εντάσεων που διαταράσσουν την κοινωνική σταθερότητα.

Και συνέχισε:

«Η αστυνομία έλαβε εντολή να βρει και να εξαλείψει παράγοντες που θα μπορούσαν να δράσουν εχθρικά μεταξύ των κατοίκων ».

Οι “βρώμικοι εχθροί” όπως χαρακτηρίζονται είναι αναφορά σε άτομα  των οποίων η πίστη στον ανώτατο ηγέτη της Βόρειας Κορέας μπορεί να μην είναι αταλάντευτη – και που μπορεί να επηρεάσει άλλους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η πηγή είπε επίσης ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να «απομακρύνει όλα τα άτομα που έχουν εισέλθει παράνομα στο πεδίο δικαιοδοσία τους» και να αποτρέψει «τα προβληματικά υποκείμενα να εγκαταλείψουν τη δικαιοδοσία τους προς άλλες περιοχές».

Οι Βορειοκορεάτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα και να ζουν όπου θέλουν στη χώρα χωρίς άδεια από τις δυνάμεις.

Εάν τους επιτραπεί να μετακινηθούν, πρέπει στη συνέχεια να εγγραφούν στις τοπικές αρχές και η διαμονή εκτός της καθορισμένης περιοχής τους είναι παράνομη.

Η δικαστική πηγή είπε στο RFA ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να πραγματοποιεί καθημερινούς «ελέγχους έρευνας και περιπολίας» για τέτοιους προβληματικούς πολίτες.

Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις «δυνάμεις ασφαλείας, τις ειδικές υπηρεσίες και τους Εργατοαγροτικούς Κόκκινους Φρουρούς», είπε. Η Εργατική-Αγροτική Κόκκινη Φρουρά είναι  παραστρατιωτική ομάδα και αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη πολιτικής άμυνας της χώρας.

Η αστυνομία έχει επίσης επιφορτιστεί να παρακολουθεί και να αναφέρει «φήμες» και της έχει ζητηθεί να εργαστεί για να αποτρέψει τη διάδοσή τους .

«Πρέπει να ελέγχουν διεξοδικά και να αναφέρουν τις τάσεις και τα δημόσια αισθήματα των κατοίκων με το πρόσχημα των πρόσφατων πολιτικών εντάσεων», είπε η πηγή στο RFA.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι κουράζονται με τον φόρτο εργασίας, είπε, με κάποιους να παραπονιούνται καθώς τους αναγκάζουν να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ.

«Μερικοί από τους αξιωματούχους παραπονιούνται ότι οι εντολές του  κόμματος αγνοούν την πραγματικότητα των επαρχιακών περιοχών και συνεχίζουν να στέλνουν όλο και περισσότερα», είπε μια δεύτερη πηγή στο RFA.

Η είδηση ​​της καταστολής ήρθε λίγες μέρες αφότου ένας τρομοκρατημένος Βορειοκορεάτης απόφοιτος απεικονίστηκε να κοιτάζει το πάτωμα ενώ ο Κιμ τον αγκάλιασε στο πιο πρόσφατο σόου κρατικής προπαγάνδας.

Ο Κιμ επισκεπτόταν ένα σχολείο στην Πιονγκγιάνγκ, πιθανώς λίγες μέρες μετά την εκτόξευση μιας σειράς πυραύλων προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας , κλιμακώνοντας τις εντάσεις στην περιοχή.

Ο αρχηγός παρουσιάστηκε να χαμογελά καθώς έβαζε το χέρι του γύρω από τον νεαρό άνδρα, φορώντας στρατιωτική στολή, και έσφιξε το πρόσωπό του με το άλλο του χέρι.

Ο απόφοιτος κοιτάζει το έδαφος, φανερά αμήχανος με την ξαφνική αγκαλιά ενός από τους πιο διαβόητους δικτάτορες του κόσμου.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε 100 ακόμη βλήματα πυροβολικού στα ανοικτά της δυτικής ακτής της την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, λίγες ώρες αφότου εκτόξευσε εκατοντάδες βλήματα στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών και δυτικών ακτών της, σε μια  σοβαρή προειδοποίηση προς τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί δοκιμές με άνευ προηγουμένου ρυθμό φέτος, εκτοξεύοντας έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς και εκατοντάδες βολές πυροβολικού κοντά στα βαριά οπλισμένα διακορεατικά σύνορα την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν τις ετήσιες αμυντικές ασκήσεις Hoguk που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την ικανότητά της να απαντά στις πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ αντέδρασε με οργή στις δραστηριότητες της Νότιας Κορέας και στις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες, χαρακτηρίζοντάς τις προκλήσεις και απειλώντας με αντίμετρα. Η Σεούλ λέει ότι οι ασκήσεις της είναι τακτικές και προσανατολισμένες στην άμυνα.

Στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε, αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα: «Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές. Καλούμε τη ΛΔΚ να σταματήσει όλες τις προκλητικές και απειλητικές ενέργειες».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας (KPA) είπε ότι η τελευταία κίνηση ήταν απάντηση στην εκτόξευση από τη Νότια Κορέα 10 βλημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων κοντά στην πρώτη γραμμή μεταξύ 8.27 και 9.40 π.μ.

«Ο Στρατός μας προειδοποιεί εντόνως τις εχθρικές δυνάμεις να σταματήσουν αμέσως την άκρως εκνευριστική προκλητική ενέργεια στις περιοχές της πρώτης γραμμής», είπε ο αξιωματούχος της KPA.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Προτάθηκε και επίσημα για πρωθυπουργός η Μελόνι: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωσε

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: