Και μαθήματα… δημοκρατίας και εκλογών παραδίδει τώρα το Κρεμλίνο: Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στη Βρετανία

FILE PHOTO: O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατα τη διάρκεια επιθεώρησης. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Το Κρεμλίνο δεν περιμένει από τη Βρετανία να επιδείξει «πολιτική σοφία»κατά την επιλογή του επόμενου ηγέτη της, σχολίασε σήμερα το Κρεμλίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον στον θώκο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: “Δεν περιμένουμε διορατικότητα και πολιτική σοφία από οποιονδήποτε στις χώρες της συλλογικής Δύσης, πόσο μάλλον στη Βρετανία. Ιδιαίτερα στη Βρετανία, όπου ο λαός δεν εκλέγει τον επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος μοιάζει να είναι το αποτέλεσμα εσωτερικών κομματικών αναδιαρθρώσεων”.

Ο Τζόνσον, ένας ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη γειτονική Ρωσία, εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο εν μέσω σκανδάλων. Τότε τα ρωσικά ΜΜΕ και Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν πανηγυρίσει το νέο της αποχώρησής του.

Παρομοίως η Ρωσία καλωσόρισε με θέρμη το νέο για την επικείμενη αποχώρηση της Τρας, αφού την είχε επικρίνει όταν ανέλαβε καθήκοντα.

Η Τρας θεωρείται από τη Μόσχα αντιρωσικό ‘γεράκι’, και διαφώνησε δημόσια με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα ως υπουργός Εξωτερικών τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο μιας άκαρπης προσπάθειας της Δύσης να αποτρέψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Μαίνεται η ρωσική θηριωδία: Ρουκέτες κατά σχολείου και απανωτές εκρήξεις σε Χάρκοβο, Ζαπορίζια [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: