Ύποπτος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ: Στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών οι δορυφόροι starlink και το twitter

FILE PHΟTO: Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ EPA, ULISES RUIZ BASURTO




Η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται να υποβάλλει ορισμένες από τις εταιρείες του Έλον Μασκ, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς Twitter και του δορυφορικού δικτύου Starlink, σε έλεγχο στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Αυτό ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο ορισμένες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση ανησυχεί για την πρόσφατη απειλή του Μασκ να σταματήσει τις δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία αλλά και τα tweets του Μασκ υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η είδηση ​​έρχεται αφότου η Washington Post αποκάλυψε χθες ότι το εργατικό δυναμικό του Twitter θα μειωθεί δραστικά τους επόμενους μήνες. Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι ο Μασκ θα είχε πει στους επιλέξιμους επενδυτές ότι η συμφωνία για την αγορά της εταιρείας προβλέπει την περικοπή του 75% των 7.500 εργαζομένων του Twitter.

Βαριές μειώσεις αναμένονται επίσης εάν ο Μασκ δεν ολοκληρώσει την εξαγορά: ο σημερινός διευθυντής του Twitter σχεδιάζει να μειώσει τη μισθοδοσία της εταιρείας κατά περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί – αναφέρει η Washington Post – στο ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Γκουαϊδό ήταν και πάει: Tη διάλυση της «μεταβατικής κυβέρνησης» εξετάζει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: