Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της Κύπρου: Η υπουργός Δικαιοσύνης παρακολούθησε θεατρική παράσταση

FILE PHOTO: Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής (2Δ) και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, συνοδευόμενη από αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου της. Την κα Δράκου υποδέχθηκαν στο ΕΚΚΝΑ στελέχη της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η κα Δράκου επισκέφθηκε όλους τους χώρους του καταστήματος κράτησης και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ για την καθημερινότητα των νεαρών εγκλείστων, τα προγράμματα επιμόρφωσης και για το σύνολο των δράσεων πού πραγματοποιούνται.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ομάδα κρατουμένων παρουσίασαν ένα μικρό μέρος θεατρικής παράστασης, που είχε ως σκοπό να αντικατοπτρίσει τα δεινά του εγκλεισμού και να αναδείξει τη λύτρωση μέσα από την αλληλοβοήθεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η συγκεκριμένη παράσταση είναι μέρος ευρύτερου προγράμματος, που αποσκοπεί στην θεραπεία και στην ανάπτυξη αισθήματος συλλογικότητας και συμμετοχής όλων των κρατουμένων μέσα από το θέατρο.

Η κα Δράκου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία, την ενημέρωση, καθώς και την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας, ειδικά για το ευαίσθητο θέμα των νεαρών κρατουμένων, και συμφωνήθηκε η έμπρακτη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κύπρος: Αποφυλακίστηκε δύο χρόνια νωρίτερα καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: