Η Τουρκία “Ιρανοποιείται” ενώ το Ιράν υποχωρεί μπρος στις αντιδράσεις για την Αμινί

FILE PHOTO: Διαδήλωση κατά του Ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν εξω από το προξενείο της χώρας στην Τουρκία. EPA, SEDAT SUNA




Με αφορμή τις εξελίξεις στο Ιράν, ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουλέντ Μουμάϊ, πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας Radikal, καταγράφει τις παρατηρήσεις του για την Τουρκία στη γερμανική  εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) όπου μιλάει για “Ιρανοποίηση” της Τουρκίας :

«Είναι αναμφισβήτητο ότι μετά την αλλαγή κυβέρνησης το 2002 η χώρα μας έγινε πιο συντηρητική, ότι έχουμε απομακρυνθεί τόσο από τον τρόπο ζωής ενός λαϊκού κράτους, όσο και από τις αρχές της δυτικής Δημοκρατίας. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν υποδηλώνουν ότι αυτή η χώρα έρχεται πιο κοντά στην (παλαιά) Τουρκία, ενώ η Τουρκία Ιρανοποιείται. Για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί στο Ιράν, η οποία δεν φορούσε ‘σωστά’ τη μαντίλα, έγιναν διαδηλώσεις και στην Κωνσταντινούπολη. Στην πρώτη διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή Ιρανές που ζουν στην Κωνσταντινούπολη. Χωρίς μαντίλα, οι γυναίκες από το Ιράν ήθελαν να διαμαρτυρηθούν με πλακάτ στα περσικά και στα τουρκικά. Ξέρετε τι συνέβη με τη μοντέρνα γυναίκα από το Ιράν που ύψωσε πλακάτ στην κορυφή της πορείας; Την συνέλαβε μία Τουρκάλα αστυνομικός που φορούσε μαντίλα!»

Με πληροφορίες από dw.com
Eλλάδα Αθήνα 

Ο Ερντογάν έσπευσε να δώσει ραπόρτο για όλα στον Πούτιν: Τι μεγαλύτερη απόδειξη για το ρόλο του !

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: