Η Olga Valeyeva, μις Κριμαία 2022 στηρίζει την Ουκρανία: Πρόστιμο γιατί τραγούδησε Ουκρανικό ύμνο [βίντεο]

H μις Κριμαία τραγουδά με τη φίλη της το Ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι Chervona Kalyna. Photo screenshot via You Tube




Χωρίς τέλος είναι το όργιο καταστολής από τους Ρώσους στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Τελευταίο θύμα η Μις Κριμαία στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ρουβλίων γιατί ανήρτησε βίντεο στο οποίο τραγουδά ένα Ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι μαζί με μία φίλη της.

Το δικαστήριο στο οποίο προσήχθη επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης δέκα ημερών στην άλλη κοπέλα καθώς τις έκρινε ένοχες για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

Η Olga Valeyeva, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Crimea 2022, και η φίλη της τραγούδησαν το δημοφιλές τραγούδι της Ουκρανίας Chervona Kalyna σε ένα μπαλκόνι. Στη συνέχεια ανήρτησαν το βίντεο στα stories του Instagram.

Οπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας στο Telegram «Τα δύο κορίτσια ερμήνευσαν ένα τραγούδι που είναι ο μαχητικός ύμνος μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης» και συμπλήρωσε πως κρίθηκαν ένοχες για απαξίωση του ρωσικού στρατού και δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων.

Μετα την καταδίκη η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο με τις γυναίκες να ζητούν συγγνώμη που τραγούδησαν το τραγούδι, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν πως είχε εθνικιστικό χαρακτήρα και ότι δεν ήθελαν να διαδώσουν την ουκρανική προπαγάνδα.

Η Βαλέγιεβα είχε δηλώσει νωρίτερα στο Instagram ότι δεν ήθελε να «βλάψει κανέναν».

«Μόλις τραγουδήσαμε ένα ουκρανικό τραγούδι. Νομίζαμε ότι ήταν απλώς ένα μικρό τραγούδι που ξέραμε εδώ και πολύ καιρό», είπε.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της χερσονήσου που έχει εγκατασταθεί στη Μόσχα, Σεργκέι Ακσιόνοφ, προειδοποίησε τους κατοίκους της Κριμαίας ότι οι αρχές θα αντιδρούσαν «σκληρά» σε τέτοια τραγούδια μετά την αναπαραγωγή της Τσερβόνα Καλίνα σε γάμο.

«Το να τραγουδάτε τέτοιους εθνικιστικούς ύμνους – ειδικά κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης – θα τιμωρείται», είπε ο Aksyonov σε βίντεο στο Telegram τον Σεπτέμβριο.

«Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό συμπεριφέρονται σαν προδότες», πρόσθεσε.

Ο Aksyonov είπε ότι υπάρχει μια ειδική ομάδα υπηρεσιών ασφαλείας FSB που εργάζεται για το θέμα.

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Μεγαλώνει ο κίνδυνος ένοπλης σύρραξης ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση: Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ προειδοποιεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: