Η Λήμνος τίμησε με λαμπρότητα την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό [photo, video]

Η σημαία που φτιάχτηκε με πέτρες από τους κατοίκους του νησιού. Πηγή φωτογραφίας: Limnosfm100.gr




Την ίδια ώρα που η Άγκυρα σηκώνει με κάθε ευκαιρία τους τόνους, και αυξάνει την προκλητική ρητορική απέναντι στη χώρα μας, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, η Λήμνος, τίμησε και γιόρτασε σήμερα (Σάββατο, 8 Οκτωβρίου) τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την απελευθέρωση της.

Με βοηθό τον καιρό, ο συνήθης χώρος διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Ρωμέικος Γυαλός, ήταν γεμάτος ασφυκτικά από κόσμο.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο πλήθος λοιπόν, με παράστημα και υπερηφάνεια, παρήλασαν τα μαθητικά και στρατιωτικά τμήματα, ενώ την παρέλαση συνέδραμαν και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων του Αιγαίου, που βρίσκονται στη Λήμνο.

Παρέλαση πολιτιστικού συλλόγου στη Λήμνου.
Πηγή φωτογραφίας: limnosfm100.gr

 

Οι κάτοικοι της κοινότητας Τσιμανδρίων με μια τεράστια και εντυπωσιακή ελληνική σημαία, η οποία φτιάχτηκε με πέτρες που στη συνέχεια βάφτηκαν στα χρώματα της γαλανόλευκης, έδωσαν τον δικό τους τόνο στις  επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 110 χρόνων απο την απελευθέρωση της Λήμνου.

Για την εντυπωσιακή αυτη πρωτοβουλία, έγραψαν στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Μια σημαία απ’την καρδιά μας βγαλμένη. Μια ελληνική σημαία μήκους 15 m θα κοσμεί από σήμερα το ύψωμα Φλόνικο στα Τσιμάνδρια.

Με πολύ καλή διάθεση από όλους μας βγήκε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Λήμνο και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο τον κύριο Μανώλη Γαροφαλλίδη για τον εξοπλισμό και τα χρώματα που μας παραχώρησε και φυσικά όλους αυτούς που βοήθησαν να ολοκληρωθεί.

Χρόνια ελεύθερα στη Λήμνο μας! ζήτω η 8η Οκτωβρίου».

ΠΗΓΗ: limnosfm100.gr

Nέα απάτη με email με δόλωμα το gov.gr: «Δικαιούστε επιστροφή φόρου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: