Για τη μνήμη: Πέντε μονόλεπτες ταινίες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (video)

FILE PHOTO :Παίκτες του Άρη ανάβουν κερί στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, πριν την έναρξη του αγώνα Άρης – ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Super League, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Θεσσαλονίκη και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον θεατή στο θέμα της οπαδικής βίας, θα επιλέξει πέντε μονόλεπτες ταινίες πάνω σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας, κ. Γιάννη Σακαρίδη, οι ταινίες, οι οποίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή, χαρακτηρίζονται από ποιότητα τόσο στην τεχνοτροπία όσο και στα γυρίσματα, ευαισθησία και καινοτομία σκέψης. Θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022). Κάθε μία από τις βραβευμένες ταινίες θα λάβει χρηματικό έπαθλο, ύψους 1.000 ευρώ.

Οι ταινίες αυτές είναι είτε στην ελληνική, είτε στην αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν οπτικοακουστικά βίντεο σε οποιαδήποτε ψηφιακή μορφή (γυρισμένα με κάμερα, με κινητό τηλέφωνο ή με οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο), ή επέλεξαν άλλη μορφή οπτικοακουστικής αφήγησης (animation κ.ά).

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα

Συναυλίες στο σκοτάδι με τη Νατάσσα Μποφίλιου για την ενίσχυση του οργανισμού “Με Άλλα Μάτια”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: