“Φωνάζει” ο Μαυρογιάννης: Ο περιβόητος φράχτης όχι μόνο κόστισε 2 εκ. ευρώ, αλλά δημιούργησε και πολυδιάστατες αρνητικές επιπτώσεις

Ο προεδρικός υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης στο Cyprus Forum. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Συζητήθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, η κατάσταση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της τοποθέτησης συρματοπλέγματος από το Ακάκι μέχρι τον Αστρομερίτη, με σκοπό να εμποδίζει τη διέλευση μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

Από τη συζήτηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η τοποθέτηση του φράχτη στη Νεκρή Ζώνη, δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα, δημιούργησε αρνητικές επιπτώσεις.

Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, κ. Σοφία Λαζαρή. Τόνισε και τα εξής:

Πρώτον, είχε αρνητικό πολιτικό αντίκτυπο αφού η μονομερής αυτή απόφαση μάς έφερε σε αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη και έστειλε λανθασμένα μηνύματα διεθνώς.

Δεύτερον, είχε αρνητικές κοινωνικές συνέπειες δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στις κοινότητες και τους κατοίκους της περιοχής.

Τρίτον, επιβάρυνε τα δημόσια οικονομικά, αφού η εγκατάσταση του κόστισε δύο εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα.

Τέλος, όπως προέκυψε από τη συζήτηση το συρματόπλεγμα ουδόλως εμπόδισε τη διέλευση μεταναστευτικών ροών.

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κυβερνώντες αντί να επικεντρώνονται στην ουσιαστική αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων για τον τόπο, επιλέγουν να ακολουθούν πολιτικές λαϊκισμού φορτώνοντας τις ζημιές στην κυπριακή κοινωνία.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει ήδη δημοσιοποιήσει μέσω του προγράμματος διακυβέρνησης του τις θέσεις και τις προτάσεις για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Θέσεις και προτάσεις που δίνουν αποτελεσματικές λύσεις, όπως η θεσμοθέτηση διαδικασίας διαλογής των αιτήσεων ασύλου ώστε να διεκπεραιώνονται τάχιστα. Επίσης, προτείνεται η σύνδεση αυτής της διαδικασίας με τη διαδικασία εθελούσιας επιστροφής καθώς και η επιδίωξη συνομολόγησης από την Κυπριακή Δημοκρατία διμερών συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτα κράτη.

Προτείνεται επιπλέον και η δυναμική προώθηση της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας για υιοθέτηση δεσμευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής που να προνοεί την ισότιμη κατανομή των αιτούντων άσυλο ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Τα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία χρειάζονται ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις. Αυτός θα είναι ο στόχος της διακυβέρνησης Μαυρογιάννη.

Σημαντική δήλωση υποστηριξης έλαβε ο Χριστοδουλίδης: Μαζί του και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: