Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της G-7 με τον Ζελένσκι: Μετά τα πρωτοφανή ρωσικά αντίποινα

FILE PHOTO: Ο Γερμανός Καγκελάριος Oλαφ Σολτς μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάστρο Elmau στο Kruen στη Γερμανία που φιλοξένησε τη σύνοδο κορυφής της G7, 28 Ιουνίου 2022. EPA, CLEMENS BILAN




Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν αύριο οι ηγέτες των χωρών της G7 και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας σήμερα, με τους βομβαρδισμούς σε πολλές ουκρανικές πόλεις, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

  • Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε σήμερα τον Ζελένσκι για «την αλληλεγγύη της Γερμανίας και των άλλων χωρών της G7», επεσήμανε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Η τηλεδιάσκεψη της G7 θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

«Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κινητοποιήσει επιπλέον βοήθεια και κυρίως για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση των πολιτικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης και παροχής ζεστού νερού», συνέχισε ο Χέμπεστραϊτ.

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί βομβαρδισμούς πρωτόγνωρου εύρους εναντίον της Ουκρανίας. Στο Κίεβο, που επλήγη για πρώτη φορά από τις 26 Ιουνίου, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα πλήγματα σημειώθηκαν μετά τη μερική καταστροφή της γέφυρας που συνδέει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, με το ρωσικό έδαφος. Η κατάρρευση έγινε από μεγάλη έκρηξη που προκάλεσε παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό. Ακολούθησε γιγάντια πυρκαγιά.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ο Πούτιν παίζει τα ρέστα του: Βομβαρδίζει αμάχους, επιστρατεύει Τσετσένους σφαγείς και Λευκορώσους στο μέτωπο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: