Διαβήματα της Λευκωσίας για ανάδειξη τουρκικής προκλητικότητας προς αποτροπή επιβολής τετελεσμένων

FILE PHOTO: Ioannis KASOULIDES (Minister of Foreign Affairs of Cyprus). Copyright: European Union




«Να αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποτραπούν περαιτέρω προσπάθειες επιβολής τετελεσμένων», ανέφερε ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβήματα πραγματοποιούνται από τους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου, προκειμένου να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δήλωση της Παρασκευής του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι «γίνονται τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν προς κάθε κατεύθυνση, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μη εξαιρουμένου».

Είπε ότι γίνονται διαβήματα σε οριζόντιο επίπεδο, προς όλες τις χώρες και Κυβερνήσεις, «έτσι ώστε, αφενός, να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα και οι ενέργειες στις οποίες επιδίδεται η Τουρκία εις βάρος της Κύπρου, αλλά και για να αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποτραπούν περαιτέρω προσπάθειες επιβολής τετελεσμένων».

Απαιτείται εγρήγορση και αποφασιστικότητα: Kρίσιμη περίοδος για την αποτροπή των προσπαθειών της Τουρκίας να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: