Δεν άρεσε στον Μαυρογιάννη η δήλωση Αναστασιάδη: Δεν είμαι συνεργάτης, ούτε δεκανίκι κανενός, παρέμβαση εκ του πονηρού…

FILE PHOTO: Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




«Δεν χωρούν υπονοούμενα και υποσχέσεις εξ ονόματος τρίτων, εκτός και αν αναφέρεται αποκλειστικά στους δύο συνεχιστές της πολιτικής του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η ανακοίνωση του έγινε με αφορμή την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη πως ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι ένας εκ των συνεργατών του και «θα έχει την επιρροή ώστε να συνεχίσει κατά το ίδιο τρόπο η κρατική συμπαράσταση στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ».

Ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε τα εξής:

Στις εκλογές αυτές, κατέρχομαι ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ούτε ως συνεργάτης ούτε και ως δεκανίκι κανενός. Κατέρχομαι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Για αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας, για την προσπάθεια επανένωσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους θεσμούς. Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και για κάθαρση, επαναφορά της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Αυτό το χρέος είναι και το μοναδικό που μου ασκεί επιρροή. Και κανένας άλλος. Χρέος για να υπηρετήσω την πραγματική, προοδευτική αλλαγή.

Η θητεία του Προέδρου Αναστασιάδη, λήγει τον Φεβρουάριο και δεν χωρούν υπονοούμενα και υποσχέσεις εξ ονόματος τρίτων, εκτός και αν αναφέρεται αποκλειστικά στους δύο συνεχιστές της πολιτικής του.

Η στήριξη μου προς το ομολογουμένως θετικό έργο που επιτελεί το Μέλαθρον, είναι δεδομένη. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση είναι εκ του πονηρού.

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δηλώσει:

“Θέλω να σας βεβαιώσω ότι ανεξάρτητα του ποιος θα είναι ο Πρόεδρος, δεδομένου ότι όπως διαφαίνεται θα είναι ένας εκ των τριών συνεργατών μου, θα έχω την επιρροή έτσι ώστε αυτή η αγάπη να μεταλαμπαδευτεί και να συνεχίσει κατά τον ίδιο τρόπο η κρατική συμπαράσταση”.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Νίκος Αναστασιάδης: Σειρά συναντήσεων για τις συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: