Belgord: Το ρωσικό υποβρύχιο – φάντασμα εντοπίστηκε στην Αρκτική* Πυροδοτεί υστερικά και ψεκ σενάρια για… όπλα αποκαλύψεως

PHOTO: Δορυφορικές φωτογραφίες που η ιστοσελίδα Naval News υποστηρίζει ότι απεικονίζουν το υποβρύχιο Belgorod via Naval News




H «εξαφάνιση» του ρωσικού υποβρυχίου Belgord έχει γίνει μέγα θέμα στον διεθνή Τύπο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, όπως υποστηρίζει  η εξειδικευμένη σε ναυτικά θέματα  ιστοσελίδα Naval News.

Μάλιστα, δημοσιεύει φωτογραφίες που πάντα  σύμφωνα με την ιστοσελίδα δείχνουν το υποβρύχιο να επιχειρεί στη Θάλασσα Μπάρεντς, βόρεια της χερσονήσου Κόλα της Ρωσίας.

Σχολιάζει επίσης ότι «με έναν βαθμό υστερίας, υπήρξαν αναφορές ότι έχει αναπτυχθεί με πυρηνικά όπλα της «αποκάλυψης» για την «ημέρα της κρίσης». Ακόμα και ότι έχει ‘εξαφανιστεί’ (κάτι που τα υποβρύχια συνηθίζουν να πράττουν)»

Μάλιστα, δημοσιεύει φωτογραφίες που πάντα  σύμφωνα με την ιστοσελίδα δείχνουν το υποβρύχιο να επιχειρεί στη Θάλασσα Μπάρεντς, βόρεια της χερσονήσου Κόλα της Ρωσίας.

belgorod-2
via sentinel-hub.com

«Το Belgorod (K-329) είναι ένα μοναδικό υποβρύχιο. Έχει μήκος περίπου 178 μέτρα (583 πόδια), πλάτος 15 μέτρα (50 πόδια) και περίπου 30.000 τόνους. Αυτό το καθιστά μακράν το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε οπουδήποτε στον κόσμο από την περίφημη κατηγορία Typhoon. Είναι οπλισμένη με το στρατηγικό όπλο Poseidon , το οποίο είναι μοναδικό.

Περιγράφεται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ως «Διηπειρωτική Πυρηνική Πυρηνική Αυτόνομη Τορπίλη» , συνδυάζει απίστευτη εμβέλεια με απίθανες επιδόσεις. Υπάρχει η ανησυχία ότι, με τα σημερινά όπλα, είναι ουσιαστικά ασταμάτητη μόλις εκτοξευθεί» αναφέρει η Naval News.

 

Οι αναλυτές δεν θεωρούν απίθανη την δοκιμαστική εξαπόλυση του «Poseidon» και για να δοκιμαστεί από τις ρωσικές ένοπλές δυνάμεις και για να γίνει επίδειξη ισχύος.

«Παρατηρήσαμε το υποβρύχιο που έφευγε από το Severodvinsk στη Λευκή Θάλασσα πριν από μερικές εβδομάδες και ήταν στη Θάλασσα του Μπάρεντς στις 22 Σεπτεμβρίου. Ήταν ακόμα εκεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο ημερομηνίες παρατηρήθηκε στην επιφάνεια. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για νέα υποβρύχια όπως αυτό» καταλήγει το δημοσίευμα.

Ανησυχία για τις πυρηνικές απειλές της Μόσχας

Ο απόπλους του πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod έρχεται σε μία στιγμή που ο ρωσικός στρατός υφίσταται ήττες στο πεδίο των μαχών στο Ντονμπάς, και με την Ρωσική ανώτατη ηγεσία να προειδοποιεί με πυρηνικά πλήγματα, στον απόηχο της προσάρτησης των κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών μέσω των πρόσφατων ψευδοδημοψηφισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα, ο πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν το κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, ακόμη και από συμβατικά όπλα.

Ένας από τους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε πρόσφατα ρητά λόγο για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία λέγοντας πως η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία θα μείνει μακριά από τη σύγκρουση, επειδή φοβάται μια πυρηνική καταστροφή.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας που τώρα είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα, αν εξωθηθεί πέραν των ορίων της, και πως αυτό “σίγουρα δεν είναι μπλόφα”.

Mε πληροφορίες από Naval News, H I Sutton 

Συνεχίζουν την άθλια «ρουτίνα» τους: Υπερπτήσεις τουρκικού UAV πάνω από Καλόγερους και Κίναρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: