Από τους παρτιζάνους της κατεχόμενης Μαριούπολης δώρο γενεθλίων στον Πούτιν: Παρανάλωμα του πυρός η λέσχη Ρώσων αξιωματικών [video]

Screenshot video Mariupol. Resistance/Telegram/NV.UA




Ουκρανοί παρτιζάνοι στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Μαριούπολη στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ δημοσίευσαν ένα χλευαστικό μήνυμα και ένα βίντεο με ένα φλεγόμενο κτίριο που λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως λέσχη για αξιωματικούς της ρωσικής δύναμης εισβολής στην πόλη.

«Εδώ και λίγο καιρό παίζαμε με τα σπίρτα… Καίνε υπέροχα! (Αυτό είναι) το σπίτι των αξιωματικών εισβολής. Ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό. Χαλαρώνατε; Αντίο σε στολές, προσωπικά είδη, στα λάφυρά σας και στην ηρεμία σας. Ρώσοι – είμαστε εδώ!»

Η “Αντίσταση Μαριούπολης”, μια ομάδα ανταρτών, δημοσίευσε το μήνυμα και το βίντεο στο messenger του Telegram στις 7 Οκτωβρίου.

Οι αντάρτες αναφέρουν επίσης ότι ήταν ένας χαιρετισμός στον Ρώσο δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, σχολίασε το βίντεο που δημοσίευσε το αντιστασιακό κίνημα στην πόλη, λέγοντας ότι ήταν «ένας ωραίος χαιρετισμός γενεθλίων στον πιο αποκρουστικό δικτάτορα του 21ου αιώνα».

Ακτιβιστές του κινήματος αντίστασης στη Μαριούπολη διαμαρτύρονται δημιουργικά για τη ρωσική κατοχή ζωγραφίζοντας το ουκρανικό γράμμα Ї σε διάφορα σημεία της πόλης – το ρωσικό αλφάβητο έχει τέτοιο γράμμα.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, το κίνημα αντίστασης της Μαριούπολης κάλεσε τους Ουκρανούς στην πόλη από την ανάρτησή τους στο Telegram να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία και να ζωγραφίσουν το ουκρανικό γράμμα Ї, το οποίο επέλεξαν ως σύμβολό τους, σε διάφορες τοποθεσίες.

Ένα από τα πρώτα μέρη όπου εμφανίστηκε η «επιστολή αντίστασης» ήταν το κέντρο της πόλης: σε ένα πλακόστρωτο κοντά σε ένα μνημείο του Ουκρανού εθνικού ποιητή Taras Shevchenko.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο και το μήνυμα που ανάρτησαν οι αντιστασιακοί της Μαριούπολης

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

«Happy Birthday, Mr. President», λένε οι Ουκρανοί στον Πούτιν σε βίντεο με την Μονρόε να τραγουδά και την γέφυρα να καίγεται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: