Κλαυσίγελος: Ο Ερντογάν ζητά… μεσολάβηση ΕΕ για διμερή διάλογο με Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, απαντά στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Judy Woodruff. Φωτογραφία μέσω PBS video, Anadolu




Από τα «Μητσοτάκης γιοκ» και τα «δεν έχουμε να πούμε τίποτα με την Ελλάδα», ο Ερντογάν καμώνεται τώρα ότι απευθύνει εκκλήσεις στην ΕΕ να μεσολαβήσει προς την Αθήνα ώστε να ξεκινήσει διμερής διάλογος.

Σε μία ακόμη παλινωδία απολύτως ενδεικτική της… ειλικρίνειας του ανδρός, και μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Ερντογάν

υποστήριξε ότι οι διεθνείς εξελίξεις καταδεικνύουν πόσο κρίσιμη είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή ήπειρο γενικότερα.

Αναφερόμενος δε στις επαφές που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πράγα, στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει να επιλύσει τα «προβλήματα» – όπως είπε – σε Αιγαίο και Μεσόγειο επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και προέτρεψε την ΕΕ να ζητήσει από την Αθήνα να ξεκινήσει διάλογο σε διμερή βάση.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι ηγέτες στη σύνοδο της ΕΠΚ επαίνεσαν τις μεσολαβητικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Anadolu μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Ο πύργος με τους παπαγάλους: Στα άδυτα της βιομηχανίας fake news του Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: