Ακραίες θεωρίες συνωμοσίας στην ολλανδική Βουλή: Μας κυβερνά μια παγκόσμια συνωμοσία κακών ερπετών

FILE PHOTO: Ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής Thierry Baudet EPA, BART MAAT




Ο Thierry Baudet, ολλανδός βουλευτής και πρώην ηγέτης του κόμματος Φόρουμ για τη Δημοκρατία, δηλώνει ανοιχτά ότι είναι υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας.

Ελπίζει επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτά τα λόγια είναι αμφιλεγόμενα στους βόρειους γείτονές μας. «Είμαι υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας. Πιστεύω ότι μας κυβερνά μια παγκόσμια συνωμοσία κακών ερπετών. Ο μόνος που αντιτίθεται σε αυτήν είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είμαι οπαδός του Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι ο «μαύρος» ιππότης μας, ο ήρωάς μας», δήλωσε ο φλογερός Ολλανδός βουλευτής σε συνέντευξή του στο αμερικανικό podcast Geopolitics and Empire στις 17 Οκτωβρίου.

Ο ακροδεξιός πολιτικός βλέπει στον Βλαντιμίρ Πούτιν την ενσάρκωση του υπερασπιστή απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό: Πιστεύω ότι ο Πούτιν θα κερδίσει. Αν κερδίσει, αυτό θα σημάνει την ήττα του κινήματος της παγκοσμιοποίησης και της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό να το πω αυτό δημόσια. Είμαι ο μόνος που λέει ανοιχτά ότι ο Πούτιν είναι ήρωας και ότι πρέπει να νικήσει. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον υποστηρίξουμε.

Ο Thierry Baudet, ο αμφιλεγόμενος Thierry Baudet δεν βρίσκεται από τώρα στην πρώτη του διαμάχη. Ως δεξιός πολιτικός έγινε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2017 με τα χρώματα του κόμματός του που ιδρύθηκε το 2016, του Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD). Το 2019 θα έχει το πρώτο του σημαντικό πολιτικό αποτέλεσμα, όταν το κόμμα του θα γίνει η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ολλανδία στις ολλανδικές επαρχιακές εκλογές και κατά συνέπεια στις εκλογές για τη γερουσία. Το Φόρουμ για τη Δημοκρατία γίνεται το πρώτο πολιτικό κόμμα στην άνω βουλή με 12 έδρες.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Thierry Baudet – (Τιερί Μποντέ) παραιτείται από τη θέση του στο κόμμα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Het Parool για νεοναζιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις μελών του κινήματος νεολαίας του Φόρουμ για τη Δημοκρατία. Ένα χρόνο αργότερα, χαρακτήρισε παράνομες τις δίκες της Νυρεμβέργης κατά των ηγετών του Τρίτου Ράιχ, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν δικαστεί με βάση τους συνήθεις εθνικούς νόμους.

Παράλληλα με την αναταραχή που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του, το πρόσωπο του Φόρουμ για τη Δημοκρατία αποτελεί αντικείμενο κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με την ολλανδική επιτροπή που εποπτεύει την ακεραιότητα των βουλευτών, ο Τιερί Μποντέ παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής, καθώς δεν καταχώρισε τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας στο μητρώο δραστηριοτήτων. Η εταιρεία ονομάζεται Amsterdam Media Group BV, η οποία δραστηριοποιείται στη διαχείριση ενός εκδοτικού οίκου και σε άλλες διοικητικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό ιστότοπο NOS, η πλειοψηφία των κομμάτων είναι πιθανό να υποστηρίξει την επταήμερη αναστολή του βουλευτή. Εάν εφαρμοστεί, ο πολιτικός δεν θα μπορεί πλέον να συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, θα μπορεί μόνο να ψηφίζει. Αυτό θα ήταν κάτι άνευ προηγουμένου για τους βόρειους γείτονές μας.

Μιλούσε μεταφορικά

Το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022,  ο βουλευτής υποστήριξε ότι δεν εννοούσε τα ερπετά κυριολεκτικά: «Φυσικά, επρόκειτο για μια μεταφορά. Μιλούσα για μια παρασκηνιακή συνωμοσία μελών ομάδας παγκοσμιοποίησης, μυστικών υπηρεσιών, ψυχοπαθών που εξαφανίζει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτοί που μας το κάνουν αυτό είναι ένα είδος απάνθρωπων, ερπετών, μηχανών, αναίσθητων εν ολίγοις».

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Ντάνιελ Στάνκοβιτς

Η Αυστραλία δεν αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ: «Βαθιά απογοήτευση» εξέφρασε ο Γιάιρ Λάπιντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: