Αυξάνονται οι προσφυγικές ροές και οι Γερμανοί τα “έχουν παίξει”: Να επιδείξει σκληρότητα η Ευρώπη έναντι της παράνομης μετανάστευσης, λένε…

FILE PHOTO: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (Α) μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Τσεχίας Vít Rakušan (Κ) επισκέπτονται τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Το σχόλιο του δημοσιογράφου Rainer Haubrich στην εφημερίδα WELT, υπό τον τίτλο «Αυξάνονται οι αριθμοί των προσφύγων: Τα μέσα μας είναι πεπερασμένα – η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει σκληρότητα έναντι της παράνομης Μετανάστευσης» αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Ο αριθμός των παράνομων εισόδων σε γερμανικό έδαφος φτάνει ξανά σε επίπεδα-ρεκόρ. Σε τελική ανάλυση, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο πρόσφυγας που φτάνει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) λαμβάνει τη βασική περίθαλψη, ενώ οι επιστροφές αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτή. Χρειάζεται ένα διαφορετικό μήνυμα.

Αυτήν την περίοδο συμβαίνουν όλα μαζί: Πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, φθινόπωρο με κορωνοϊό και τώρα εκτοξεύεται ξανά στα ύψη ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν Ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν προορισμό τη Γερμανία.

Γίνεται λόγος για «ιστορικό χειμώνα στο Προσφυγικό». Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατέγραψε αριθμό-ρεκόρ παράνομων εισόδων στη χώρα, η βαυαρική Συνοριοφυλακή εντείνει στις παραμεθόριες περιοχές τις έρευνες αναζητώντας τους διακινητές.

Όταν οι αριθμοί αυξάνονται και οι φωτογραφίες μεταναστών συνωστισμένων σε ξεχαρβαλωμένα φορτηγά κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενισχύεται η κριτική ότι η Ευρώπη ή η Γερμανία «αποτυγχάνουν» στην Προσφυγική Πολιτική. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, να βοηθήσουν περισσότερο, στη Γερμανία, στην ΕΕ και «επιτόπου» για την καταπολέμηση των «αιτιών του Προσφυγικού». Αν όμως κοιτάξει κανείς τι συμβαίνει στον κόσμο, θα δει ότι η αποτυχία είναι δεδομένη λόγω του μεγέθους των προσφυγικών ροών.

Πολλά μέτρα έχουν δοκιμαστεί: Η ΕΕ πλήρωσε την Τουρκία για να μην αφήνει τους Σύρους πρόσφυγες να περάσουν. Οι Νοτιοευρωπαίοι έκαναν συμφωνίες με κράτη της Βόρειας Αφρικής για να συγκρατήσουν τους μετανάστες. Πολιτικοί ταξίδεψαν σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής για να διαπραγματευτούν τρόπους που θα εξασφαλίσουν ότι θα σταματήσει η φυγή προς το Βορρά (…)

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να καταπολεμήσουν την παράνομη Μετανάστευση με αποφασιστικότητα και σκληρότητα: Μέσω της επικοινωνίας με τις χώρες προέλευσης, μέσω των αυξημένων ελέγχων στα σύνορα, μέσω των οχυρωματικών έργων, μέσω των επιστροφών. Θα πρέπει να αντιδράσουν όπως η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris, η οποία φώναξε στους μετανάστες στην Κεντρική Αμερική: «Θα σας στείλουμε πίσω στα σύνορα. Μην έρθετε!».

ΠΗΓΗ: Rainer Haubrich στην εφημερίδα WELT

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου»: Συγκλόνισε με την κατάθεσή της στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: