Τέλος η γραφειοκρατία για το επίδομα ανεργίας: Σε λίγες ημέρες οι αιτήσεις θα γίνονται και ηλεκτρονικά

Ηλεκτρονικά θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν σε λίγες ημέρες την σχετική αίτηση για το επίδομα ανεργίας οι δικαιούχοι. Πηγή φωτογραφίας: Pixabay/Maria




Για ακόμη ένα επίδομα αναμένεται σύντομα να περιοριστεί η ταλαιπωρία και η καθυστέρηση στην καταβολή του καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και οι αιτήσεις για το ανεργιακό επίδομα να μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το ανεργιακό αναμένεται να δοθεί στη διάθεση του κοινού την προτελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και για μικρό διάστημα εκτιμάται πως θα παραμείνει σε ισχύ και η δυνατότητα υποβολής αίτησης και σε έντυπη μορφή.

Το ανεργιακό επίδομα είναι το τέταρτο κατά σειρά επίδομα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων που ψηφιοποιείται καθώς προηγήθηκαν η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά του επιδόματος ασθενείας, του βοηθήματος τοκετού και του επιδόματος μητρότητας.

Η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή του επιδόματος μητρότητας ήταν η τελευταία που δόθηκε στη διάθεση του κοινού μέσω του gov.cy τον περασμένο Ιούλιο. Για το επίδομα μητρότητας συνεχίζει να τρέχει και η παράλληλη υποβολή έντυπων αιτήσεων, η οποία όπως πληροφορούμαστε αναμένεται να τερματιστεί επίσης από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν δηλαδή θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας.

Για το επίδομα ανεργίας η διαδικασία σήμερα είναι στην ουσία υβριδική καθώς η εγγραφή στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) του Τμήματος Εργασίας γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω email στην ουσία.

Η εγγραφή των ανέργων στην ΔΥΑ αποτελεί προϋπόθεση για υποβολή αίτησης για καταβολή ανεργιακού από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως και η ανανέωση αίτησης εργασίας που πρέπει να γίνεται κάθε μήνα σχεδόν, χωρίς όμως πλέον να χρειάζεται κανείς να προσέλθει στα επαρχιακά γραφεία εργασίας.

Όχι τουλάχιστον κάθε μήνα καθώς οι ΔΥΑ καλούν τους διαθέσιμους για εργασία σε συνεντεύξεις σε συχνά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία που ήταν και η αφορμή και ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Τμήματος Εργασίας.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: