Ανυπέρβλητες ανοησίες Τσαβούσογλου: “Ο εξοπλισμός σε Λέσβο και Σάμο”, λέει, “ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”

FILE PHOTO: Νέες απειλές από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ANDREJ CUKIC




«Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις [στρατού] στην (παράνομη) “τδβκ”», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ είπε πως «καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Σε συνέντευξή τύπου στο Ντενιζλί της Τουρκίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως «ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

«Από την άλλη, γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει την ουδέτερη στάση τους και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολουθούσαν ισορροπημένη πολιτική. Επιπλέον έχουν άρει το εμπάργκο όπλων τους στη νότια Κύπρο (σ.σ.: Κυπριακή Δημοκρατία). Επομένως κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα θα κάνουμε τις αναγκαίες ενισχύσεις στην (παράνομη) “τδβκ’ Για να διασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα και την ασφάλειά μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, αλλά και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τ/κ θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα με αποφασιστικότητα», ανέφερε.

Είπε ακόμα ο πολύς Μεβλούτ:

«Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Μυτιλήνης και της Σάμου ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”. Οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Φυσικά, ενώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορούμε να είμαστε αδρανείς. Θα λάβουμε επίσης τα απαραίτητα μέτρα».

“Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιώσουμε τα δικά μας συμφέροντα και ασφάλεια και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», τόνισε.

  • Πιο εύκολο να γίνει η ενίσχυση τουρκικού στρατού με στρατιώτες, λέει ο Ερντογάν

Πιο εύκολο είναι να γίνει η ενίσχυση του τουρκικού στρατού (στα κατεχόμενα) με στρατιώτες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν σχεδόν 40 χιλιάδες στρατιώτες.

Στη συνέντευξη τύπου χθες το βράδυ στο CNN Turk και στο Kanal, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, είπε ότι «η Αμερική, με αυτό το βήμα θα προκαλέσει κούρσα εξοπλισμών στο νησί. Τι κάνουμε λοιπόν κι εμείς; Βεβαίως, ό,τι είναι αναγκαίο».

Στο σημείο αυτό η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ τον ρώτησε εάν θα γίνουν αποστολές όπλων και στρατιωτών στα κατεχόμενα. Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε λέγοντας:

«’Οχι. Οı στρατιώτες είναι το πιο εύκολο. Εμείς αυτή τη στιγμή ήδη, το λέω ανοιχτά, έχουμε σχεδόν 40 χιλιάδες στρατιώτες εκεί [Σ.Σ. στα κατεχόμενα]. Εκτός από αυτό, αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε όπλα, πυρομαχικά, οχήματα κ.λ.π… Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι και το τελευταίο αυτό βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο και ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο για την ασφάλεια του τ/κ λαού».

  • Προσδοκούμε από το Αζερμπαϊτζάν να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, δήλωσε ο «πρόεδρος της βουλής» στα κατεχόμενα

Προσδοκία τους είναι να αναγνωρίσει το Αζερμπαϊτζάν την (παράνομη) «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, δήλωσε ο παράνομος ψευτο-«πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Λέσχης Στρατηγικής και Οικονομίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο Κοράι Μποζάτ, πρόεδρος της Λέσχης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία τους στα κατεχόμενα και δήλωσε ότι θα ήθελαν να ανοίξουν ένα γραφείο στο ψευδοκράτος μετά το γραφείο που άνοιξαν στο Μπακού.

Στην δική του ομιλία, ο κ. Τορέ ανέφερε ότι η εθνική ενότητα και η αλληλεγγύη του τουρκικού έθνους είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία και το ψευδοκράτος έχουν βαθιές σχέσεις σε οικονομικά, κοινωνικά και πολλά άλλα θέματα.

Πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί τόσο το Αζερμπαϊτζάν όσο και τη «μητέρα πατρίδα» Τουρκία ως «εθνικό τουρκικό κράτος» και υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν.

Η μεγαλύτερη προσδοκία της τουρκοκυπριακής πλευράς από το Αζερμπαϊτζάν είναι να αναγνωρίσει το «κράτος» της «τδβκ», κατέληξε.

Να σημειωθεί πως μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί» δήλωσε εμφατικά ο έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία.

Τα σύνορά μας είναι γαλάζια – Όποιος τα παραβιάζει τιμωρείται: Μητσοτάκης στην τελετή για την πυραυλάκατο «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: